Mina tre mål för 2015

Nytt år, nya möjligheter! Jag har funderat, och här kommer mina mål, eller fokusområden om ni så vill, för 2015!

ETT. I år har jag valt att fokusera på färre men bättre mål. Saker som jag VERKLIGEN vill ska ske. Jag tror verkligen att man är sin egen lyckas smed och att ingenting kommer ”gratis”. Därför blir mitt första mål att ge mig själv bättre förutsättningar att nå de övriga målen 🙂

Mål nr 1: Skapa en vision board för mina drömmar och mål samt läsa boken ”The Secret”

blondinbella vision board
Blondinbellas vision board 2011

* * *

TVÅ. Förra året hade jag som ett av mina mål att bli mer social. Jag älskar att träffa vänner (och nya bekantskaper) men det har liksom inte blivit av i den utsträckning jag hoppats på. I år blir det bättring på den fronten! Jag ska sätta mig med Andreas och göra en liten plan för att buda hem folk till oss. Det är ju så himla trevligt och har man tur blir man tillbakabjuden sen, och så är bollen i rullning 😉 Så….

Mål nr 2: Bjud hem folk, planerat och oplanerat! Eller träffas ute på stan, ta en fika, en promenad, gå på bio – vad som helst!middag

* * *

TRE. 2013 var mitt mest hälsosamma år någonsin. Jag åt nyttigare, höll in på sötsakerna (utan att förbjuda något) och blev ett riktigt träningsfreak. Jag mådde bra, kände mig stark och snyggare än någonsin! 2014 blev det tvärtom. Jag åt rätt så onyttigt och tränade inte alls. Jag har känt mig svag, trött och ”sunkig”. Det är såklart okej att vara lat ibland men jag känner ju att min kropp behöver röra på sig, för att jag ska må bra och hålla i längden. Så det är dags att ta tag i träningen nu, och kosten.

Mål nr 3: Köpa gymkort och träna där två gånger i veckan. Endast äta sötsaker en dag i veckan. träning

* * *

Jag känner faktiskt att det räcker med dessa tre mål för nu. Med tre mål kommer jag garanterat komma ihåg dem alla. Även om de bara är tre så kommer de kräva tid och engagemang. Och inte minst förändring och det vet vi ju alla att det inte alltid är så lätt att förändra ett invant mönster eller beteende även om man önskar. Men nu jäklar – 2015 ska dessa grejer ske!

every acocmplishment

* * *

Nu undrar ni kanske varför jag inte har satt upp några mål för ridningen? Det är för att jag funderar. Jag har insett hur mycket tid och pengar den är hobbyn har kostat mig i år, och hur den har ätit just tid och pengar från annat. Resor till exempel. Eller tid att spendera med vänner. Samtidigt har ridningen gett mig massor också – mindfulness, nya kunskaper, mod, styrka och massor av glädje.

Som ni vet har jag verkligen satsat. och det är sådan jag är. Antingen lär jag mig rida och blir bra på det, eller så skiter jag i det. Och att lära sig rida och bli bra på det, det kostar tyvärr. Jag räknade ut att jag bara under detta första år spenderat ungefär 50.000 kronor på ridningen. Det är ju helt galet!

Jag älskar att resa och har massor av drömresmål men ridningen håller mig tillbaka just nu. Som så ofta står man inför ett val: vad vill jag mest – rida eller resa? Det är svårt. Som jag känner nu kommer jag fortsätta i alla fall ett halvår till (jag är ju redan anmäld till vårterminen) och så får jag känna efter hur jag gör därefter. Så låt mig fundera lite till, så kommer jag dela med mig av mina mål för ridningen också inom kort.

Tills dess får i gärna berätta hur ni tänker kring detta – är ni tydliga med vilka era römmer och mål är? Jobbar ni aktivt för att nå dem? Hur i så fall? Det känns som att det är en tydlig trend bland yngre människor att verkligen kämpa för att nå sina mål och att det int elängre är tabu att drömma högt och berätta om det för omvärlden. Det är nästan konstigt att INTE göra det. Det känns ganska amerikanskt, men jag gillar det! Som jag skrev i början av inlägget, alla är sin egen lyckas smed. Visst har vi alla olika bakgrunder och förutsättningar men i Sverige kan man komma väldigt långt oavsett. Det är häftigt!

chase dreams

3 reaktioner till “Mina tre mål för 2015

 1. jessietennisberg 3 januari, 2015 — 21:05

  The Secret har jag läst några gånger. Vet fortfarande inte vad jag tycker. Ska bli spännande att höra vad du tycker.

  När det gäller ridningen så förstår jag hur du tänker. Du har verkligen gått all in och jag beundrar det. Men jag undrar också lite varför du har så bråttom? Att bli en bra ryttare tar nog tid och jag vet att det inte finns några genvägar. Började inte rida förrän jag var 13 år och sen gick det fort. FÖR fort! Jag lärde mig allt supersnabbt men saknade erfarenhet. Nu tar jag det lugnt i stället och njuter av min ridtimme en gång i veckan 😊

  Hoppas du kommer fram till det som är bäst för dig! Och det är ju aldrig för sent att börja om 👍

  Gilla

  1. Jag har börjat läsa den nu men väntar tills jag läst ut den innan jag ”recenserar” den 😉

   Det var en intressant fråga/kommentar det där om min skyndsamhet. Tror att jag ska skriva ett inlägg om det, så du får svar inom kort. Kram!

   Gilla

 2. Det är lurigt det här med mål, det är upp till var och en om man vill sätta dem tycker jag! Huvudsaken är att det är saker som hjälper och inte stjälper. Mål kan ju hjälpa en att stanna upp och reflektera, men det kan man ju även göra utan särskilda mål. Jag tror det är klokt att inte ha så många mål, men att de man har är bra! Att de är roliga, att man VILL genomföra dem, att de är lätta att följa upp och checka av!

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close