Egen häst

2015/01/img_5792.jpg

Jag fick en fråga från en av er läsare, Anja.

”Vill du ha egen häst så småningom eller nöjer du dig med att vara medryttare?”

Som mitt liv ser ut, med heltidsarbete, övertid, tjänsteresor och boende i lägenhet mitt i stan, så skulle det helt enkelt inte funka. Därför har jag inte riktigt tänkt på det. För det skulle inte gå praktiskt. Sedan så är det ju en fråga om pengar också. Jag tycker redan att ridningen kostar mycket och en egen häst skulle kosta väldigt mycket mer.

Samtidigt vore det såklart oerhört kul att få lära känna en häst utan och innan, att utvecklas ihop, att få mysa, mocka för och mata sin egen häst. Men, om jag någonsin skaffar här ligger det långt fram i tiden, av flera anledningar:

1. Boende – om jag någonsin skaffar häst så vill jag ha gångavstånd till den
2. Tid – om jag någonsin skaffar häst måste jag ha tid för den
3. Pengar – om jag någonsin skaffar häst måste jag ha råd med den
4. Kunskap – om jag någonsin skaffar häst måste jag vara en duktig ryttare som vet hur jag ska rida min häst, som har koll på hästens anatomi, på foder och skötsel.

Tills den dagen kommer (om den gör det) så är jag mer än nöjd med att vara medryttare! Det passar mig perfekt i dagsläget och jag är så oerhört glad över att jag får rida och ta hand om världens bästa Mr Leon ❤️

8 reaktioner till “Egen häst

 1. jessietennisberg 15 januari, 2015 — 09:02

  Helt rätt tänkt! Jag törs inte ens tänka på vad det kostar att ha häst i Stockholmsområdet. Som en hyra för en normalstor 2:a i Norrköpings city ungefär skulle jag tro 😉 Jag är bekväm av mig och vill helst ha boxplats nära ett ridhus vilket kostar. Sen tar det ju typ ALL fritid. Välinvesterad tid men ändå!! Jag skulle själv gärna ha häst men vi har fem barn tillsammans jag och min sambo, eget företag, sommarställe och hus etc OM det blir häst för oss i framtiden så blir det nog en ponny till barnen 🙂

  Gilla

  1. Nu vet jg inte vad hyran för en 2:a i Norrköping city ligger på men ja, det är snordyrt här. 4000 som billigast (med nästan fullservice men långt från stan utan ridhus) och runt 10000 som dyrast (närmast stan). Sedan kostar ju hästen också! Skoning, veterinär, försäkring, tränare etc.. Puh! Förstår att du har svårr att hinna med och då passar det ju ändå helt perfekt att du rider på ridskola, eller blir medryttare 🙂

   Gilla

   1. Jag betalar 4000 kr för de stallet Chester står på. Allt ingår men man har 3-4 pass i veckan (ut och/eller insläpp, beroende på vad man väljer) och dessutom har man tillgång till ridhus som finns på gården. Fri tillgång på hösilage/foder och strö till boxen hästarna går ute

    Gilla

   2. Emma Abrahamsson 23 januari, 2015 — 01:11

    Jag betalar 4000 kr för de stallet Chester står på. Allt ingår men man har 3-4 pass i veckan (ut och/eller insläpp, beroende på vad man väljer) och dessutom har man tillgång till ridhus som finns på gården. Fri tillgång på hösilage, dom får fri tillgång i hagen i höhäck med nät och strö till boxen hästarna går ute 07-08.00 på morgonen till 20-21.00 på kvällen så det är jättebra med lång utevistelse och fri tillgång först och främst! 🙂 Hade dock gärna velat ha Häringes naturreservatets ridvägar här 😉 Som Ekebys slinga.

    Gilla

 2. bra svar tycker jag 🙂 låter vettigt.
  jag som haft häst tidigare, drömmer ibland om att ha en egen häst igen, tills jag börjar tänka på allt som krävs för att ha en egen häst… det är ju inte bara det mysiga och roliga som följer med att vara hästägare… det är ett heltidsjobb som man inte kan ta semester ifrån, i princip 😉

  Gilla

  1. Tack för en bra fråga! 🙂 Som ”tur är” så har jag en väldigt realistisk bild av hästägander och därför ver jag att det inte passar mitt liv nu och troligtvis inte längre fram heller, om det inte sker drastiska förändringar så klart. Jag ser verkligen upp till dem som orkar med att ha egen häst ! Det är… ett hästjobb 😉

   Gilla

 3. Tycker det är oerhört sunt av dig att tänka så! En häst tar mycket tid och pengar och känner man själv att tiden inte räcker till är det bara synd om hästen. Därför är det så bra att du kan vara medryttare och ha ”egen” häst några dagar i veckan 🙂

  Gilla

  1. Ja, det är verkligen helt perfekt 🙂

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close