Snöigt värre!

2015/01/img_7155.jpg

I morse tog jag bilen rakt ut i snöstormen för att hälsa på Leon. 2015/01/img_7153.jpg

Han hade precis ätit klart sin frukost i blåsten och snöstormen och blev faktiskt riktigt glad när jag hämtade honom. Jag fick en massa mysiga pussar i stallet 🙂 Täcket åkte av och sadeln på!

2015/01/img_7154.jpg

Planen var att rida ut till den ridbana vi red på i lördags och med lärdomarna från helgen starta med galopp och sedan testa lite annat. Dock märkte jag ganska snart att 1. Det var snorhalt under nysnön och 2. Eftersom temperaturen låg precis kring 0:an så kramades snön ihop i Leons skor.

2015/01/img_7157.jpg

Leon var lugn och försiktig idag, inte alls spänd, så halkan tog han med ro. Men de där snöbergen under skorna. Jag tänkte direkt ”typiskt! Det här har jag ju läst om – att man måste ha med sig en hovkrats på uteritter i snön!”. Och det hade jag inte. Så en pinne blev mitt främsta vapen mot kramsnön istället! Och det funkade faktiskt riktigt bra 🙂

2015/01/img_7159.jpg

2015/01/img_7160.jpg

Väl framme vid banan var Leon pigg och glad (han mindes kanske lördagens pass :)) och gick gärna in i trav och galopp. Men ganska snart satte snön stopp för det. Jag kände hur Leon blev ojämn och valde att sitta av, kratsa hovarna med min pinne och skritta hem igen.

Vi var helt dyngsura när vi kom tillbaka, haha! Ridhus står högt upp på önskelistan just nu men så snart våren kommer och set blir mjukt i backen kommer vi njuta av ridvägarna och volterna. Det är bara lite tråkigt just nu. Leon klagar i alla fall inte när man får hö när man kommer hem igen. Vissa har det bra när en annan fick köra igenom en snöstorm hem för att duscha och byta om på tio minuter för dagens lunchmöte 😉

2015/01/img_7161.jpg

6 tankar på “Snöigt värre!

  1. Åh denna snön! Det är verkligen inte lätt när den fastnar i hovarna och sen när det gömmer sig is under den nykomna snön också.. Ett litet tips är att smörja in hovarna med olja på sulan så har snön lättare för att lossna. Går bra med hovolja eller vanlig raps/olivolja. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s