Checkar in och säger hej!

2015/01/img_7249.jpg

Ikväll ska jag till ridskolan, ser fram emot det! Hoppas på någon möjlighet att få prata lite mål och planer. När ni skriver till mig så känns det som att ni har erfarenhet av att få mycket tid och feedback av era (fd) ridskolelärare, stämmer det?

Jag känner tvärtom, att de inte vet vem man är och vad man vill utan man kör sina 45-60 min och det är allt. Jag hoppas på förbättring men det kanske är en Stockholmsgrej… Jag vet inte.

Kategorier allmänt

13 reaktioner till “Checkar in och säger hej!

 1. Åh så söt hon är!
  Jag började rida i maj förra året o tog privat lektioner tills i sep då jag började på ridskola. Jag gillade ridskolan mkt i början men som du säger så har man knappt tid för feedback o instruktörerna känns som att dom inte tar det seriöst för man är vuxen nybörjare.. vilket är sjukt segt för skulle vilja kunna vara medryttare inom en snar framtid men går i snigel takt just nu.
  Gick det bra att fråga om mål för gruppen? Är rädd att min lärare ska bli lite sur haha

  Gilla

  1. Hej Rebecka! Åh vad kul med en till nybörjare, vad spännande. Du måste berätta hur det går för dig 🙂 Jag ska skriva ett litet inlägg om hur det gick 😉 Kram!

   Gilla

 2. Men jag döör så söt hund! 😀

  Sådär var det när jag red på ridskola också, det kändes bara som om man var en i mängden och att ens vilja och mål inte var utav intresse för ridläraren som bara var där för att göra sitt jobb.. Nästan direkt när jag skaffade mig en medryttarponny så slutade på jag ridskolan för jag kände att det gav så mycket mer att rida privathäst. Dock hade jag ju den 5-6 dagar i veckan och plus att det alltid var någon i stallet som var mer erfaren som hjälpte mig och som jag red tillsammans med.

  Men som Jessie säger så tycker jag att du borde satsa på att ta lektioner med Leon, du kommer lära dig så mycket mer och så mycket snabbare! 🙂

  Gilla

  1. Haha tack, hon är världens finaste min vovve! Jo jag ska ta mig en funderare på detta med ridskola vs privat.

   Gilla

 3. jessietennisberg 30 januari, 2015 — 12:32

  Men jag dör vilken söt vovve!!! Håller med Sandra här ovan. Varför harva kvar på ridskolan när du har Leon. Bättre att ta lektioner på honom 🙂

  Gilla

  1. Haha tack, hon är verkligen mitt hjärtegull! Jo, jag börjar känna så. Ska skriva ett inlägg om det här. Trivs du med din ridskola? Kram!

   Gilla

   1. jessietennisberg 31 januari, 2015 — 21:29

    Hej! Ja jag trivs verkligen MEN jag har ju mer eller mindre tillbringat hela mina tonår där och är alltså lite partisk 😉 Sen är personalen både duktig och ger ett personligt bemötande. Hästarna är relativt välutbildade men har sina egenheter. Ponnyerna står i spilta vilket är ett stort minus. Priset är okej 210 kr per lektion. Vad betalar ni andra? Kram

    Gilla

   2. Det låter ju superbra (förutom spiltorna som jag starkt ogillar). Jag betalar 200 kr nu (45 min) men på de andra två ridskolorna betalade jag 390 resp 370 tror jag (60 min).

    Gilla

 4. Din blogg är superkul att läsa!
  Haft samma problem som du, tycker inte att man fått tillräckligt med feedback.
  Jag har ridit på en ridskola i Stockholm där man var som max 4 pers i gruppen, ändå fick man varken veta bu eller bä.
  Nu har jag dock hittat en medryttarhäst som jag får träna för tränare hur mycket jag vill, så det kommer nog bli bättre då!

  Gilla

  1. Tack Sandra, vad kul att höra! Visst är det trist? Jag känner mer och mer att jag lutar åt att sluta rida i grupp och istället ta privatlektioner. Färre, men bättre helt enkelt. Grattis till medryttarhästen! Var står han eller hon? Kram!

   Gilla

   1. Han står i Stockholm!
    Ja, jag sa det till min förra lärare att jag ville ha privatlektioner två gånger i månaden, istället för grupp fyra gånger i månaden. Men enligt henne skulle jag lära mig mer genom att rida i grupp. Vet inte om jag håller med om det riktigt… Jag lärde mig såklart mycket, men hade nog lärt mig mer av privata lektioner.

    Gilla

 5. Jag har ganska precis börjat på ridskola igen och upplever samma som du. Efter varje pass på pratar ridläraren en kort stund med varje ryttare och det är ju jättebra att få lite feedback så men överlag finns ingen tid till nått sånt.
  Har även hunnit med en som inte ens gav den feedbacken och det var riktigt dåligt.

  Jag blev väldigt förvånad över att ingen av de 5 ridlärare jag hunnit med den här tiden har undrat lite över vem man är och vad man har för erfarheter vad man vill osv osv. Jo en som var vikarie frågade lite men det är den enda.

  Gilla

  1. Vad trist att det är så! På min förra ridskola fick vi alla fylla i en lapp om våra mål etc. Dock hann läraren aldrig läsa igenom dem (?) så det kändes ju rätt onödigt. Den där stunden efter lektionen är som du säger superkort och brukar oftat bestå av ”hur tyckte du att det gick idag?”. Jag vet ju vad jag tycker men jag vill veta vad HEN tycker så jag kan komma framåt! Ska skriva ett separat inlägg om detta tror jag. Tack för att du delar med dig! Kram!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close