Förslag på ridmål för året

2015/01/img_7244.jpg

Jag har funderat lite på vad/hur jag vill utvecklas i år när det gäller ridningen. Har helt enkelt brainstormat lite med mig själv, högt som lågt. Vad tycker ni?

EN MENTOR
Jag skulle vilja hitta någon som kunde bli mentor för mig. Någon som kan det här med hästar och som jag kan ställa frågor till. Någon som vill vara med på min resa, kanske vara med ibland när jag rider och tipsa och tricksa, stötta vid eventuella tävlingar etc.

HITTA DEN RÄTTA PRIVATTRÄNAREN
Det vore kul att få träna tillsammans med Leon, och få någons odelade uppmärksamhet.

STRUKTUR & PLAN PÅ RIDSKOLAN
Vårterminen har precis börjat och jag hoppas få klart för mig vad vi ska göra den här terminen. Upplägg, plan och mål för oss som grupp – och helst även individuellt. Jag ska försöka prata med ridläraren om det här på torsdag.

TÄVLA IGEN?
Ja, det får bli ett frågetecken. Jag har ingen lust att ställa upp under liknande former som sist utan jag vill känna hästen jag ska rida på åtminstone hyfsat för att minimera orosmomenten. Men visst vill jag ha revansch på dressyrbanan. En dröm hade såklart varit att få tävla något litet och enkelt med Leon.

ÖVA ÖVA ÖVA
Det finns en hel del grejer jag ännu inte helt behärskar som jag vill få ordning på under året, utan inbördes ordning: nedsutten trav, skänkelvikning (i alla gångarter), samling/form, få börja med skolor,
den perfekta sitsen inkl fötter och händer! Jag tror att jag skulle behöva den där mentorn och privattränaren för de här delarna, på ridskolan får man inte alla verktyg man behöver tyvärr.

BLOGGEN
Slutligen hade det varit kul om bloggen växte sig större. Jag har sagt det så många gånger, men den (NI!) ger mig både energi och kunskap som är ovärderlig! Det känns som att det är dags för nästa steg med bloggen. Tror ni att min blogg skulle platsa på någon av portalerna? Och var skulle den passa bäst i så fall?

Jag är peppad! Är ni? 🙂

11 reaktioner till “Förslag på ridmål för året

 1. Tycker att det är väldigt viktigt att man var mål för att kunna utvecklas och att man själv är medveten om vad man vill förbättra!
  Såg att ni skrev och öppna och sluta. En öppna är där hästen ska gå på tre spår där innerbak och ytterfram går på ett spår. Hästen går då ställd inåt och att hästen går innanför spåret med framdelen och på spåret med bakdelen. Det ska liksom se ut som att hästen ska gå på en volt i kroppen men går rakt framåt istället 🙂 när det gäller sluta ska framdelen vara på spåret och bakdelen innanför spåret 🙂

  Gilla

  1. Vilken superbra förklaring! TACK Amanda! 😘

   Gilla

 2. Försök få rida på en riktigt välutbildad häst någon gång iallafall så du får känna hur det ska kännas när den går i form. Då kan du passa på att träna dig sitta ner i trav, och prova på lite skolor tex! Det är guld värt att låna en häst som kan lära en allt sånt där när man själv är i början av sin ryttarkarriär! (Ridskolehästar är ju också super fast kanske mer på andra sätt, det är inte så jag menar). Du kanske kan önska dig en kurs i present? Det måste ju finnas ställen som har fina välutbildade dressyrhästar i närheten där du bor!

  Gilla

 3. Ha inte för många mål. Bättre att ha endast några få och sedan fokusera helt på dem. Jag har bara två mål i år:
  – Bättra på min sits.
  – Bli bättre på att ge eftergift.
  Bara detta är svårt nog. Allt ska ju repeteras in så det liksom sitter i ryggmärgen utan att man tänker på det. 1 000 gånger har jag hört att det tar…
  Lycka till! BRA med mål!!

  Gilla

  1. Du har helt rätt. Detta är en första lista med allt jag kom på. Sedan måste jag välja vad som är viktigast (och roligast). Vad skulle du välja? Kram!

   Gilla

   1. Jag tycker du ska satsa på några som är nåbara, dvs realistiska. För annars blir man så himla besviken. Två realistiska mål och ett som är en bonus om det faller in. Prata t ex med din ridlärare. Ett seriöst samtal där ni tillsammans sätter målen. T ex få till bra skänkelvikning i både skritt och trav samt en snygg sits. Två bra mål som du absolut kommer att nå! Strunta i nedsutten trav innan du lärt dig att få fram hästen i ett bra men kontrollerat jämt tempo (det är svårt nog i en ridskolegrupp! men vanligen ska det gå bra mycket snabbare än vad man tror. Nedsutten trav bromsar hästen lite om man inte är riktigt haj på att driva med sätet.
    Vänta också med skolorna tills skänkelvikningen sitter lite bättre. Då kommer det att bli enklare med dem också.
    Att delta i en tävling är väl ett bra mål också. Då pressar man sig lite samt får ett ”betyg” på vad som var bra och vad som behöver övas mer på , t ex i de övriga målen om sitsen och skänkelvikningen.
    Just a few suggestions :-).
    //
    Cissi

    Gilla

 4. jessietennisberg 28 januari, 2015 — 06:35

  Bra och roliga mål!! Att skaffa en mentor var ju en superbra idé. Skolor ja…det har jag glömt vad det är! Någon som kan förklara?

  Gilla

  1. Öppor och slutor.

   Gilla

  2. Skolor är öppnor och slutor men jag är inte helt på det klara med hur man gör dem… Än. 😉

   Gilla

   1. jessietennisberg 28 januari, 2015 — 21:40

    Okej, tack. Då vet jag vad det är tror jag. När man ställer framdelen som på volt typ. Lite över min nivå ännu 😆😊;)

    Gilla

   2. Om det är det det är så kan jag nog det. Men det finns säkert nåt som svårar till det så att jag inte alls kan, haha! Äsch, vi kämpar på du och jag!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close