En skön helg

2015/02/img_7283.jpg

Vilken panghelg! I fredags blev det fredagsmys (se ovan), igår åkte jag till stallet trots skitvädret, handlade på vägen hem och på kvällen kom våra vänner N & D över på middag. Idag träffade jag C som har flyttat till Falun för jobb över en semla (som var så god att jag glömde bort att fota den, jag är en usel bloggare ;)).

Men tillbaka till igår då. Vädret var riktigt ruskigt. Plus en grad och det snöblaskregnade horisontellt. Marken var bara ett tjockt lager blask. Till min stora glädje hade jag trots allt förberett mig väl (det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, ni vet) så jag bytte om till mina gamla ridgummistövlar, täckbyxor och fodrad regnjacka och traskade ut till Leon.

2015/02/img_7285.jpg

Efter fix i stallet red vi ut med två islänningar, Sörli och Totte. Lugna, fina hästar och de gick superbra ihop med Leon. Faktiskt bäst av dem vi ridit ut med! Vi kunde gå alla tre i bredd utan sura miner och vi kunde trava utan att det blev alltför mycket tävlingsnerver (Leon kan lätt bli lite het när det vankas snabbare gångarter).

Vi skiljdes åt vid den för er nu välkända volten där jag och Leon tänkte träna lite medan de andra vände hemåt igen. Vi övade på samma saker som sist: trav och galopp i form, tempoväxlingar, ställning, böjning och lite skänkelvikning. Det gick riktigt fint och Leon var verkligen lyhörd. Men efter en stund bara vägrade han i vänster varv och stannade oavsett vad jag bad honom om. Jag hoppade av och jo, självklart, fullt med snö/is i framhovarna. Och jag hade såklart glömt att ta med hovkrats! Det var bara att avbryta och promenera tillbaka (lesson learned: ha ALLTID en hovkrats i fickan!). Volten ligger vid en stor ridanläggning så jag tänkte låna en hovkrats där men snön föll ut på vägen dit. Jag satt upp igen och Leon var visst uppvärmd och på träningshumör nu för han lydde minsta vink och ville hemskt gärna både trava och galoppera. Så det gjorde vi och han frustade glatt!

Men gud vad jag vill ha vår nu så att vi kan träna ordentligt, utan att behöva sluta efter tio minuter på grund av snöstyltor! Tänk vad kul vi kommer h! Vi är lika peppade båda två 🙂

Som vanligt hade jag ingen fotograf på plats så ni får nöja er med våra fantatiska selfies…

2015/02/img_7286.jpg

2015/02/img_7287.jpg

2015/02/img_7289.jpg

2015/02/img_7290.jpg

Nu ska jag gå igenom och svara på era kommentarer. TACK för att ni lämnar hälsningar, frågor, kommentarer – ni är bäst!

En reaktion till “En skön helg

  1. Ja tänk vad mycket man kan göra till våren. Nu är man begränsad hela tiden trots att man vill så mycket. Nej nu vill jag ha vår 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close