Träningsvärk och ridning

Jag ska vara ärlig, jag har bara fått träningsvärk av ridning en gång och det var i Toscana. Jag gick ju från total semesterpotatis till att rida två-tre lektioner om dagen i stekande sol! Det var fantastiskt kul och lärorikt, samt oerhört utmattande 😉

Minns ni hur det såg ut?


Efter det där belönades jag med en alldeles hemsk träningsvärk! Det gjorde ont att gå, att stå OCH att sitta! Och vi som var på bilsemester, haha! 🙂

Hur som helst. Idag har jag träningsvärk deluxe igen. Och nej, den är inte orsakad av ridning (för ingen ridning har hittills mätt sig med de där mördarpassen i Italien) utan yoga. Ja, du läste rätt. YOGA.

Jag har ju börjat träna så smått igen (spinning, yoga och zumba) och den här yogan alltså… Tufft! Men så bra!

Nu är jag bara orolig hur mina stackars mörbultade ben ska klara av att rida ikväll? Dessutom vet jag att vi ska jobba med sidvärtsrörelser (läs: ben!!). Hjälp!

2015/02/img_7334.jpg

Hur gör ni med träningsvärk när ni ska upp på hästryggen? Finns det något trix? Värma upp, stretcha? Eller är det bara att bita ihop?

11 reaktioner till “Träningsvärk och ridning

 1. De första fyra månaderna jag red så kunde jag inte gå ordentligt på flera dagar, haha! Nu är det bättre men varierar från häst till häst. Jag är iofs otroligt otränad! Haha

  Gilla

  1. Förstår att det måste ha varit jobbigt men samtidigt är det på något sätt så himla skönt med träningsvärk! Det är ju på något vis ett tecken på att man gjort rätt, kämpat och är på rätt väg – framåt!

   Gilla

 2. jessietennisberg 6 februari, 2015 — 10:49

  Jag får jag jääämt träningsvärk!!! Värst är det ca två dagar efter ridlektionen. Jag får lixom ont på ställen jag inte trodde fans 🙂

  Gilla

  1. Men gud nu blir jag ju lite smått orolig. Vad gör jag för fel?! Jag vill också ha träningsvärk av ridningen! Haha!

   Finns det någon sadistiskt lagd tränare storstockholm som vill ta sig an utmaningen? :))

   Gilla

 3. Yoga är verkligen inget rams som vissa tror =)
  Det är nog bara bita ihop. För egen del så brukar det bara kännas i början men när man är igång och blivit lite varm så känner man inte av träningsvärken.

  Gilla

 4. Får du inte träningsvärk så har du inte jobbat ordentligt 😉 eller så är du väldigt vältränad!

  Gilla

  1. Särskilt vältränad är jag inte så det är nog det att jag inte gör rätt helt enkelt… Behöver en privattränare som kan pusha mig!

   Gilla

   1. Det kommer! Jag red igår och har inte så mycket träningsvärk i benen. Rider högst en gång i veckan så det är ett tecken för mig att jag inte DREV tillräckligt 🙂

    Gilla

 5. Hahaha, OJ vad jag har haft träningsvärk av ridning i mina dar! Vänta du, det kommer… 😉 Stretcha efter träning är ju det bästa för att mildra träningsvärk, men om det redan är för sent så är det bara att bita ihop! I extrema fall har jag smort in mina arma muskler med ormsalva eller nåt annat liniment, samt tagit en värktablett. Men då är det ju så illa att man knappt kan gå. T ex när min gamla hopptränare när jag var tonåring som först hade oss att springa ”idioten” i ridhuset i typ 30 min plus göra en jäkla massa upphopp, sen fick vi hämta hästarna och rida ett hopp-pass utan stigbyglar i 60 min efter det. Då var det nog både liniment och värktablett efter det tror jag.

  Gilla

  1. Hahahah! Fy vilket mördarpass! Då hade jag definitivt haft träningsvärk jag med! Vilken sadist till ridlärare du hade, fast samtidigt blir jag lite avis på nåt konstigt vis. Det är nåt visst med att tvingas pressa sig till det yttersta – och klara det 🙂

   Gilla

   1. Haha, ja man var ju väldigt vältränad under den perioden om inte annat. 😊

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close