Svar på frågestunden – del 2

  

Tack Lisa för dina frågor!

Det här med hur jag ska göra med riskolan är inte helt lätt faktiskt. När jag träffade Leons ägare häromveckan undrade hon om jag inte ville rida Leon mer – och jo, det vill jag ju. Men tid och pengar räcker inte till att både rida Leon 2-3 gånger i veckan och att gå kvar på ridskolan. Därför lutar jag åt att sluta på ridskolan efter denna termin och lägga pengarna på privatlektioner med Leon varannan vecka eller så. Nackdelen är att jag inte kommer få rida olika hästar eller kunna tävla men fördelen blir nog en snabbare utveckling och att jag såklart blir tightare med Leon.

Egen häst? Nej, i dagsläget är det ingen dröm jag har. Det krävs både mycket och hårt arbete, tid och pengar och det passar helt enkelt inte mitt liv. Jag är supernöjd med att vara medryttare faktiskt!

Nästa hopplektion blir redan nästa vecka tror och hoppas jag! Ska bli sååå kul!

Och jo, Leons ägare har sagt att jag gärna får skutta och hoppa med honom men jag har inte velat göra det än. De senaste gångerna har vi inte riktigt kommit till ett avslappnat arbete och jag vill lyckas med det innan vi börjar skutta ihop.

Annons

9 reaktioner till “Svar på frågestunden – del 2

 1. Du skriver att du måste sluta tävla om du slutar på ridskolan, varför???

  Gilla

  1. Därför att Leon ska inte tävlas 😦

   Gilla

   1. Okej, nä det passar ju inte alla hästar av olika anledningar…

    Gilla

 2. Tack för svaren! Själv drömmer jag om en egen häst till mig och barnen i framtiden. Passar inte alls vår livsstil och vet inte ens om tjejerna kommer gilla ridning men drömma kan man ju alltid. 😉

  Såg att nån annan skrivit nåt liknande tidigare, men tror också att du kommit till en nivå nu när du ställer lite mer krav och det kanske känns som om ridningen inte går lika bra. Hoppas då får möjlighet att rida privatlektioner på Leon!
  En tanke bara, hur blir ridningen på vintern om du ej har tillgång till ridhus?

  Kram!

  Gilla

  1. Klart man kan – och ska – drömma! 🙂 Ni kanske kan testa att ha en häst på halvfoder först?

   Jo, det är kanske så. Kurvan går liksom inte spikrakt uppåt längre…

   I år har jag ju ridit Leon trots avsaknaden av ridhus. Men visst har man önskat att det fanns ett. Ska skriva ett inlägg om detta senare!

   Kram!

   Gilla

 3. Det finns ju fler sätt att få timmar i sadeln på olika hästar än att rida på ridskola, följ ditt hjärta! … Och så tycker jag du ska boka in dig på en ridkurs i sommar! 😊

  Gilla

  1. Åh, ja en ridkurs eller ännu bättre – ridresa – vore nåt!

   Gilla

   1. Vill du rida basjkir kan jag tipsa om hammarby gård som ligger söder om stan i haninge!

    Gilla

   2. Tack för tipset! Rider du basjkirer? Finns en hel flock basjkirer i Leons nuvarande stall (på lösdrift) men jag har aldrig testat.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close