Leon för hela slanten!

 

Leons ägare ska på semester nu i tio dagar så jag ska hålla lite koll på honom och rida mer än vanligt, superkul! 

 Jag och ägaren hade därför stämt träff i stallet igår kväll för att gå igenom lite småsaker jag måste veta, som att han ska ha några mineraler i maten och var man kryssar för när man tar en säck torv 🙂 

 Eftersom det tog en bra stund att få honom ren så hade jag 45 minuter på mig att rida tills hon skulle komma. För kort för att rida ut så vi tog ett pass på banan. Jag ställde fram fyra koner i en någorlunda (okej, väldigt skev) fyrkant som vi övade att svänga runt (se övningen här).

Leon var inte lika spänd som sist i grunden, men han var tittig istället. Det var mycket som var läskigt och det blev några små skutt hit och dit. Ingen fara på taket dock.

Vi körde samma upplägg som i torsdags (uppvärmning och sedan lösgörande arbete) men med konövningen som tillägg. 

 När Leons ägare kom (och vi egentligen var färdiga) ville hon att vi skulle rida lite till så hon kunde titta och tipsa. Det var verkligen supervärdefullt! Vi tränade på att hålla en jämn, lugn och samlad trav på en liten volt.

Sedan tyckte hon att vi skulle prova att först skritta och därefter trava över bommarna som låg på volten. Leon var först väldigt skeptisk men samtidigt nyfiken.

 

läskig bom
 

Han bestämde sig dock snabbt att det nog inte gick att bara trava över de där grejerna, utan laddade för vääärldens HOPP! Tyvärr kom det inte med på bild men om ni tittar på bilden ovan, där bommarna är längre i sär, så hoppade han av före den röda bommen och flög högt och långt över! Jag landade lite på sniskan men lyckades sitta kvar! 

Stackars ägaren satte hjärtat i halsgropen (vi hoppade över en meter högt) men jag bara skrattade och försökte igen och som ni ser på bilden nedan laddade Leon på ordentligt igen. Men även denna gång gick det bra. 

   skutt

 Det här med att trava över bommar har han inte riktigt fattat. Han menar att man hoppar. Högt och långt! Jättekul! Knashäst! 😂

Kategorier allmänt

5 reaktioner till “Leon för hela slanten!

 1. Vad roligt att du ska rida lite mer dom här dagarna och få lite mer leon-tid! 🙂
  Och vad bra med lite tips och råd från ägaren, tur att du lyckades hålla dig kvar i jättehoppet! 😀

  Gilla

  1. Ja, superkul! Ja, hade inte varit lika kul att käka grus…. 😉

   Gilla

 2. hahaha, ja man får vara beredd på det mesta! Vad skönt att det gick bra med hoppet som inte skulle vara nåt hopp. 😉 Och kul att du ska rida lite mer på Leon nu när ägaren reser bort! Hoppas ni får riktigt roligt tillsammans!

  Gilla

  1. Tack! Jag njuter för fulla muggar av att rida var och varannan dag just nu 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close