Mitt första insläpp

  

Jag har ju inte hunnit berätta för er om vad som hände i lördags! 

Jag var på plats i stallet vid 16-tiden. Fixade Leon och red ut. När jag kom tillbaka var klockan strax efter 18 och alla hästkompisarna stod fortfarande kvar i hagen. Konstigt, eftersom insläppet och då också middagen brukar ske kl 17. 

Solen sken och det var fortfarande varmt ute så det gick ingen nöd på dem direkt. Jag tog mig tid att sadla av och rykta Leon. Så vid 18:30 ringde jag stallägaren och det visar sig att den som skulle ta insläppet var i Australien 🙂 Så jag säger ”okej, jag fixar det”. Jag som aldrig har tagit ett insläpp eller något typ av stallpass förut!

Jag började med att dela ut maten i varje box (både krubbmat och hö). Detta är som tur var förberett och det står namn på hinkarna och påsarna så inga problem där! Sedan skulle jag då börja plocka in hästarna. Jag har ju träffat dem alla men jag hade inte 100% koll på exakt vem som hette vad 😉

 

 Elva stycken skulle in + fyra på lösdrift som bara skulle få hö. Jag började med dem jag visste var de bodde någonstans men i slutet fanns då tre islänningar kvar som jag inte visste vem som var vem (två av dem ser precis likadana ut dessutom!). 

  

Jag tog den som verkade bestämma i flocken först och tänkte att han han får visa var han bor. Han dök direkt in i en box och började äta. Men när jag sedan hämtade de andra två så verkade de inte alls ha nån koll på var de bodde och den ena verkade vilja in till han som redan börjat äta! Jag ville ju inte att de skulle hamna fel och därmed äta fel mat så jag band upp dem båda på varsin sida av stallet och ringde stallägaren! ”Vem är vem, de ser ju likadana ut?”. Den första stod redan rätt och de andra två leddes in i sina boxar. Puh!

Nu skulle alla bara få på sig rätt täcke, haha!

Jag var klar vid halv åtta och då var det JAG som behövde middagsmat 😉

3 reaktioner till “Mitt första insläpp

  1. Verkligen redigt gjort! Det där är inte helt lätt, du verkar ha löst det fantastiskt bra! Imponerande! 🙂

    Gilla

  2. Haha som det kan bli! Vilken tur att du var där så de kom in 🙂

    Gilla

  3. Ha ha. Bra jobbat. Du måste vara en dröm att ha som medryttare. Det du saknar i erfarenhet tar du igen med råge i redighet 😊

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close