På upptäcksfärd

I morse körde jag ut till Leons nya stall. Han flyttade dit i helgen men jag har inte haft möjlighet att åka dit förrän nu. Hästarna stod fortfarande inne i sina boxar när jag kom och Leon verkade faktiskt bli riktigt glad av att se mig 🙂

Han verkar redan komma bra överens med sina boxgrannar, jag såg inga sura miner dem emellan alls – skönt!

Jag började med att mocka. Leons nya box är större än den förra så det tog en stund 😉 I det nya stallet ingår inte mockning så jag kommer nog bli en riktig mockningsexpert vad det lider. Måste verkligen bli snabbare på det…

Eftersom sommaren ÄNTLIGEN verkar vara här så tog jag med Leon ut för att rykte på stallplan. Jag hade honom i grimma och knöt grinskaftet runt stocken utanför (med säkerhetsknut). Blev dock tillsagt att man i det här stallet inte fick ställa höstarna så (trots att jag hela tiden var bedvid honom). Nytt för mig men, men… Hur gör ni när ni ryktar/gör iordning utomhus?

Leons hovar har fått lite väl dålig kvalitet på sistone så nu går han barfota ett tag och jag skulle då sätta på honom boots före promenaden på grusväg. Jag fick knepa och knåpa ett tag innan jag fick till det men sedan var vi redo att traska iväg.

 

Jag blev glad i hela kroppen när jag såg och kände hur Leon blir trygg med mig och trivs i mitt sällskap. Inte en enda gång hoppade han till eller vägrade gå i de för oss båda nya omgivningarna. Han var bara glad och nyfiken, bästa, bästa Leon!

Vi gick till ridhuset och jag visste att han inte hade varit där inne så jag tänkte att vi i alla fall kunde öppna dörren och kika in.

  
Inga konstigheter hälsade Leon och jag kände att han var så lugn och trygg att vi kunde gå in. Sagt och gjort! 

 
Vi gick långsamt ett varv åt varje håll och tittade på allt som fanns. Leon letade mest efter nåt att äta… 😉

Vi kollade dörrar och speglar, hörn och material. Världens coolaste häst alltså! 

  
 
Ser ni oss i spegeln? 🙂

Efter att Leon varit så modig och duktig var han värd en promenad med grönsaksstopp så vi tog en 40 minuters strapats i närområdet. Återkommer kring det!

För nu – packa resväskan! Jag flyger mot sydligare breddgrader ikväll. Berättar mer sen!

En reaktion till “På upptäcksfärd

  1. Men. Varför har dom en stock ute om man inte får stå där?

    Jag har mina vid träd. Utan säkerhetsknut för då är dom lös på två röda. Så trippelnutar är det som gäller =D

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close