Skattletande för vuxna

 

Jag minns inte hur jag kom på det, kanske såg jag en notis i en tidning, men däruppe i Hälsingland laddade jag ner appen ”Geocaching” för att se om någon ”skatt” (en ”cache”) gömde sig i närheten. Och det fanns inte bara en, utan ett femtiotal på cykelavstånd!

Jag och A gav oss iväg på en cykeltur och stötte på två andra skattletare och hittade även vår första cache i en gran. Vi blev så glada att det blev en spontandans i skogen! 😂

  
 Geocaching är som skattletande där man med hjälp av telefonens GPS, karta och beskrivningar söker efter ett gömt föremål, en cache. I cachen döljer sig oftast en loggbok och några små föremål/skatter. Tanken är att få folk att röra på sig och göra den där promenaden eller utflykten lite extra spännande genom att man i sin jakt efter cachar besöker ställen man kanske aldrig hittat till annars.

  

Fem cachar hann vi med, två i går kväll och tre idag på väg hem (japp, de finns på rastplatser, vid stormarknader och överallt helt enkelt!). 

Självklart byggde vi ihop och placerade ut en egen cache också så nu ska den bara bli godkänd så hoppas vi att den ska leverera många glädjedanser när den hittas av framtida skattletare i alla åldrar!

  

Dagens tips alltså: GEOCACHING! Info finns på http://www.geocachinh.com och http://www.geocaching.se. Det är gratis att börja men tyvärr finns nästan inga cacher för ”icke-premium-medlemmar”. Trist tyckte jag men har nu betalat 99 kr för att låsa upp alla tusentals cachar i tre månader. Skillnaden var enorm – från en cache i närheten till hundratals!

Har ni hört talas om eller testat geocaching?

2 reaktioner till “Skattletande för vuxna

  1. Wow ! Detta har jag aldrig hört talas om! Måste definitivt testa detta, låter sjukt kul! 😀

    Gilla

  2. Jag har hört talas om det men aldrig prövat det, dock verkar det superkul! 😀

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close