Onsdagskvällen

Sådära! Nu ligger jag nedbäddad i sängen på hotellrummet i Amsterdam och kan skriva några ord om gårdagen.

Började med att mocka en bra stund (hur mycket kan en häst bajsa på ett dygn alltså??!) för att sedan rykta och fixa. Det var fullt med folk i stallet (ovanligt) eftersom alla hästarna ska flytta ut på bete i dagarna. Gillar inte när det är så mycket folk. Antingen är man själv eller ens häst i vägen för nån eller så är de och deras hästar ivägen. Allt tog dubbelt så lång tid p.g.a. detta.

Sedan skulle såklart de nedrand gummibootsen på. Lättare sagt än gjort! Men efter en del svett och tårar (nästan) så satt de på plats och vi skrittade ut i skogen. 

Leon var seg på vägen dit men väl i skogen blir han som en helt annan häst. Han verkar älska det! Dock var det ganska blött, myggigt och det började regna så efter en kvart redan började vi vända till aka för att istället testa på ridhuset. Nu när han är barfota och endast har boots fram så får han bara skrittas ute men i det mjuka ridhusunderlaget går det bra att rida.

På vägen ner till ridhuset var han såå fin! Han gick i värsta formen och ville nästan piaffera! Kändes därför riktigt bra när vi styrde mot ridhuset. Väl där var två andra ekipage på plats och Leon förvandlades till en ganska tittig segpropp (konstig kombo egentligen). När de gick så ville jag bara känna lite på traven och galoppen men han kändes spänd. Använde mig av gummisnörena för att få honom i en trevligare form och vi tog några varv. Han slår fortfarande av emellanåt, jag får känslan av att han blir uttråkad men det är ju svårt att veta. Gud vad jag behöver komma igång med tränare så vi får lite hjälp att komma framåt!

På lördag flyttar Leon (igen), nu till sitt bete. Känns jättetrist nu när vi precis boat in oss i nya stallet, fixat med skåp, hittat våra skogsstigar etc. Men, men. Så är det!

Hur ser era somrar med hästarna ut?

3 reaktioner till “Onsdagskvällen

 1. Min häst får gå på vårt sommarbete 3 timmar om dagen. Han rids 5-6 gr i veckan och tränas och tävlas. Nu har vi ett NF SM inplanerat 18 juli och sedan ingen mer tävling. Men träningar blir det hela sommaren och förhoppningsvis någon mer tävling.
  Min häst får vintervila istället för sommarvila. Utan ridhus är det nästintill omöjligt att rida när det är vinterväglag. Frysta paddocken och isiga vägar..

  Gilla

 2. Hur är han när ägaren rider? Är han lika seg då? Håller med om att snoddarna är konstgjord andning men ibland kan de ju hjälpa hästen att slappna av och själv söka sig i form. Håller tummarna för att du hittar någon som kan hjälpa dig snart.

  Min häst får inte så mycket ledigt i sommar. Hon kommer gå på bete några timmar om dagen då betet ligger i anslutning till gården. Vi saknar ju ridhus så det kommer bli mer vila i vinter för henne. I morgon kommer vår nya ponny så det kommer bli en riktig ridsommar för mig och tjejerna. Ska bli såååå härligt att äntligen hinna med sånt som man inte hinner med annars. Fixa med utrustningen och börja lastträna och sånt =)

  Gilla

 3. Emma Abrahamsson 25 juni, 2015 — 22:40

  Jag skulle skippa gummisnodd/halsförlängare för det är bara en fejkform, formen kommer bakifrån. Skit i vart hans huvud är 🙂 Som jag skrev på din instagram då rekommenderar jag starkt Linda som ger onlinekurs i Logisk ridning (hon kommer även ut och ger lektioner har jag för mkg. Man lär sig så himla mycket av att gå en kurs!

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close