Min lördag!

  

Idag kom sommaren till Stockholm! Sol och över 20 grader. Stan sjuder av liv! Jag lämnade dock stadens brus redan vid niotiden för att åka ut till stallet och hjälpa till med Leons flytt. Lite typiskt när vädret var så fint – jag hade inte tackat nej till en löprunda med dopp i Årstaviken! 

Hur som helst.. I stallet började jag med att tömma skåpet som jag så fint inrett med mina grejer för bara tre veckor sedan. 

När Leons ägare sedan kom så ville hon ge mig lite tips på hur jag ska kunna rida honom i en låg och avslappnad form utan gummisnoddarna (precis vad jag behöver!). AVi red barbacka och först båda två tillsammans, jag längst fram och hon bakom. Vi är båda små och lätta, och Leon verkade faktiskt inte det minsta brydd. Hon höll i tyglarna och jag fick ”låtsashålla”. Så himla bra sätt att lära ut! Nu kunde jag ju både se och känna hur jag skulle göra! 
Därefter fick jag testa själv och vi både skrittade, travade och galopperade lite. Det gick faktiskt över förväntan! Det jag måste lära mig är att inte ”hämta hem” tyglarna hela tiden utan lära mig att rida med riktigt långa tyglar.  

Efter ridpasset skulle Leons box tömmas. Snacka om att jag svettades! Sju varv med skottkärran blev det. Därefter skulle han lastas (gick hur lätt som helst) och så körde vi på led till betet 20 minuter bort.

 

Jag ska visa er mer och berätta om betet efter nästa gång. Nu släppte vi bara honom och åkte hem rätt så snabbt. Klockan hade hunnit bli halv tre och vi var alla hungriga efter slit i värmen och ingen lunch. 

Väl hemma tog jag en tupplur för att sedan handla och fixa inför en spontanmiddag med mamma och pappa. Det blev bruschetta, pasta och så hemgjord glass till efterrätt 😍 

 

Mellan pastan och glassen tog vi en promenad med Sintra, via en lekpark, där mamma och pappa fick för sig att testa gungbrädan 😂 Hahaha!

  

Hoppas ni haft en toppenlördag! Imorgon hoppas jag på lika fint väder så man får njuta lite också. Inte skyffla torv och bajs hela dagen 😉 

Kategorier allmänt

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close