Svar på era frågor!

Fråga nr 2 kom från Linda som undrar:

”Vad är ”äkta” kinamat?”

apropå mitt inlägg om att jag skulle intaga just sådan mat här om dagen.

Jo, med ”äkta” kinamat menar jag kinamat som inte är helt försvenskad utan har en gnutta autentisk feeling kvar. Nu har jag inte varit i Kina själv, och det är ett stooort land med många olika matkulturer men i just detta fall åt jag på en sichuanrestaurang som sägs servera just autentisk sichuanmat. Det är alltså det kanske mest ”hajpade” kinesiska köket. Det är kryddstarka rätter som man gärna delar på, lite ”tapas style”. Jag älskar stark mat och kan verkligen rekommendera er att testa just sichuanköket om ni som jag gillar spicy food 😉 Så med autentiskt eller äkta kinamat menar jag sådant man skulle kunna äta i Kina. Inte ”fyra små rätter” och slibbiga grejer i sötsur sås.

kinaStaden Chongqing

hotpot
Hotpot på restaurangen Chongqing i Stockholm

Mina sichuantips i Stockholm:

  • Surfers, Regeringsgatan (city)
  • Chong Qing, Liljeholmsvägen (söder om Söder)

祝您就餐愉快!(Zhù nín jiùcān yúkuài!) = SMAKLIG MÅLTID! 😉

Kategorier allmänt

En reaktion till “Svar på era frågor!

  1. Okej =) Tack för svar.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close