Surfning och ridning = mindfulness

Jag sitter på tunnelbanan, på väg för att prova brudklänningar, och drömmer mig tillbaka till Sri Lanka…

   
    
 

För fem år sedan trotsade jag min rädsla för djupa vatten och surfade för första gången. Jag älskade det direkt! Sedan dess har jag tagit alla chanser jag fått att surfa igen men i der stora hela är det nog bara en tio gånger kanske.

Och nu inser jag – ridningen och surfen har något gemensamt – och det är väl just det som har fått mig att fasta. Och det är – mindfulness. När du sitter på en häst eller paddlar runt i ett virvlande hav så kan du inte vara någon annanstans än just där och då – med både kropp och knopp. I båda sporterna krävs ettgott öga för omgivningen, god framförhållning, en extrem kroppskontroll, balans, styrka i bålen och en hel del mod! Och så är man såklart ett med naturen. Det finns inte mycket som slår det.

Tänk att jag aldrig har sett likheterna förut!

Har ni provat att surfa? Om inte, så gör det om ni får chansen! Det är riktigt häftigt!

Kategorier allmänt

En reaktion till “Surfning och ridning = mindfulness

  1. Pingback: ryttarlivet.com

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close