Hoppkursen dag 2, del 1

peppad

Så, nu äntligen har jag lyckats föra över och ladda upp bilder och filmer från förra veckans hoppkurs. Den här hoppkursen är helt klart det absolut roligaste jag gjort inom ridningen sedan jag började. Jag kan verkligen rekommendera er alla att våga prova! Som jag skrev i rapporten från den första dagen så blev jag först lite nervös över att nivån var bra mycket högre än jag hade tänkt mig men å andra sidan så är det alltid kul med en utmaning. Och man lär sig mer.

Hoppkursen var totalt 4 timmar (4 x 1 timme) och jag gick från att tidigare ha hoppat två hinder i rad (typ 20 cm) till att hoppa en hel bana! Absolut inte felfritt på något sätt, men ändå!

Jag måste verkligen passa på att tacka härliga Zhara som ställde upp och agerade kameraman hela nyårsmorgonen. Det var faktiskt hon som tipsade mig om den här ridskolan efter att hon hade läst min blogg. Väldigt tacksam för det!

Okej, tillbaka till kursen. Precis som första dagen så bestod lektion nr 1 av en ganska lång uppvärmning med sitsfokus. Därefter markarbete (galoppbommar denna dag) och så några första hoppförsök.

Så här såg det ut:

Vad tycker ni? Visst ser det skoj ut?

Kategorier allmänt

12 reaktioner till “Hoppkursen dag 2, del 1

 1. Jättefint och modigt! Och vilken klippa till häst! ❤️👌🏻

  Gilla

  1. Tack snälla! Ja, hon var toppen på alla sätt! Vi funkade bra ihop 🙂

   Gilla

 2. Marie Ericsson 6 januari, 2016 — 20:05

  Hej! Jag har en annan fundering som du eller någon annan kan ge tips om. Jag undrar hur man klär sig nu när det är så kallt (-10). Imorgon börjar ridskolan igen men minns inte att det var riktigt så här kallt förra året vid denna tiden. Vad är bra kläder att ha på sig? Vi rider i ridhus, ej utomhus.

  Gilla

  1. Åh, jag har jättebra tips! Termoleggings (eller vanliga tunna leggings) under ridbyxorna, underställströja i merinoull (helst) med fleecetröja över. Fodrade ridhandskar. Och en sådan där tubhalsduk om du vet vad jag menar? I stallet är det skönt med en dunväst också, som du tar av när du ska börja rida. Man blir varm så fort man kommer igång 🙂

   Gilla

   1. Tack för tipsen! Ska se om jag hittar termoleggings imorgon!

    Gilla

 3. Marie Ericsson 6 januari, 2016 — 20:01

  Vilken utmaning! Så modig du är!
  Ser ju jätteroligt ut och du verkar ha bra balans!

  Gilla

  1. Tack snälla! Ja, jag är nästan lite överraskad av mig själv att jag var så modig. Hur kul som helst är det!

   Gilla

 4. Så duktig och modig! Från ynka sockerbit till hel bana!

  Gilla

  1. Tack Zhara! Kul att du är inne och kikar 🙂

   Gilla

 5. Bravo!!!

  Gillad av 1 person

 6. Vilken fin häst! Ser ut som en riktigt utmaning men väldigt roligt också 😀 modigt av dig, ser stabilt ut! Kram

  Gilla

  1. Tack! Ja, hon är en klippa och supersöt dessutom 🙂

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close