En tjej som inspirerar

  
I över ett år har jag följt Norah Kohle och hennes hästar på Instagram (@horsebalance) och jag måste bara tipsa er om henne och hennes blogg. 

Norah jobbar med frihetsdressyr och rider sina hästar (inte alltid men ofta) helt utan huvudlag, som synes på bilden ovan. Det är bara så himla härligt, häftigt, inspirerande och underbart att se det band hon har med sina hästar och hur trygga de är med henne.

Här ett citat från hennes blogg (www.norahkohle.se):

Jag övade succesivt bort min egen reflex att ta i tyglarna så fort jag ville kommunicera med Conny. Mitt signalsystem ändrades till att främst utgå från sitsen, med tyglarna som allra sista utväg. Vi hade en enorm paddock på den tiden och jag minns hur jag travade runt, runt och blev överlycklig varje gång vi hamnade ungefär där jag tänkt mig. Långsamt blev vi bättre på att förstå varandra även när jag satt på Connys rygg. Min största motivation att fortsätta kom från Conny, som tydligt visade hur mycket mer tillfreds han var med att ha mig på ryggen så här.

Titta även på detta klipp där hennes häst Conny bjuder upp henne på ryggen. Visst är det häftigt?

Och här där hon rider honom helt utan hjälpmedel:

När jag fortfarande var medryttare så planerade vi att träna för Norah när hon skulle komma till Stockholm men tyvärr hann det aldrig bli så. Usch vad jag saknar Leon! Han hade gillat frihetsdressyr och trickträning.

Kategorier allmänt

6 reaktioner till “En tjej som inspirerar

 1. Jag följer också henne, det är så fantastiskt att man kan ha sånt samspel med sin häst.
  Jag rider min gamla gubbe i bara repgrimma och det är så mycket mer känsla i det och han trivs när han slipper träns och sadel. Men vi har en hel del att träna på om man jämför med ovan 😁

  Gilla

  1. Gör du? Vad kul! Det är ju en start. Jag har förstått det som att hennes häst Conny är ganska gammal och att hon red honom ”som vanligt” fram tills för ett par år sedan. De är fantastiska!

   Gilla

   1. Jag rider honom ibland helt utan också men då håller jag mig på gårdsplanen, jag rider inte ut så, inte än iaf… 😊 Jag lägger ganska mycket tid att träna från marken, tror fler skulle ha nytta av att göra det, man får ett annat band med sin häst.

    Gilla

   2. Häftigt! Du får viss lite på bloggen, lite dålig uppdatering på sistone 😉

    Gilla

   3. Haha ja jag är en värdelös bloggare 😁

    Gilla

   4. Det är rätt så jobbigt att blogga 😝

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close