Lektion nr 87

  
Som jag skrev igår så fick jag ingen toppenkänsla av ridpasset i lördags och bestämde mig då direkt att gå till stallkontoret och se om det fanns någon plats kvar på söndagens drop-in, och det gjorde det!

Vi blev bara sex ryttare och jag blev tilldelad Aragorn, en stor vacker 12-årig fuxvallack som jag inte har ridit tidigare. 

Ridläraren Anna Baker var ny för mig men hon var väldigt lugn och förespråkade en noggrann och mjuk ridning, precis vad jag gillar! 

Efter uppvärmning i skritt och trav med många övergångar började vi med voltarbeten där vi skulle alternera mellan 20- och 10-metersvolter samt byta volt. Så därmed mycket fokus på ställning! Nästan hels lektionen reds i nedsutten trav och jag börjar få till det. Övning, övning, övning – det är det som krävs.

Vi avslutade även med galloppfattningar från skritt på volterna. Det gick riktigt bra.

Jag fick faktiskt lite beröm av Anna, för att jag har en bra blick och koll framåt och runt om kring samt att jag svänger med både blick och bröstkorg. Hon tyckte att jag hade en väldigt bra grund så det var ju superkul att höra!

Åh, jag önskar att jag hade råd och tid att rida varenda dag! Jag älskar det! Stod och kramade Aragorn i boxen länge efter passet, hästar alltså ❤️

Kategorier dressyr, lektioner

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close