Vem är DU?

 Mitt osminkade jag (som ni är vana att se mig, haha!)
 

Statistiken har ökat de senaste veckorna och jag vet inte hur ni har hittat hit men det är superkul! Välkommen till Ryttarlivet! Du som läst bloggen ett tag vet ju en hel massa om mig men jag vet inget om dig. Det vore toppenkul om ni alla ville svara på dessa korta frågor i kommentarsfältet:

 1. Ort
 2. Ålder
 3. Ridvana/ridit antal år
 4. Hur hittade du hit?
 5. Vad vill du läsa (mer) om?

Det är okej att bara svara på ett par av frågorna också så klart och det är enkelt att kommentera anonymt. Kör på! ✨

Annons
Kategorier allmänt

37 reaktioner till “Vem är DU?

 1. Annica Löfling 23 februari, 2016 — 11:50

  ort: Stockholm ålder: kvinna 45 år bakgrund: fullständig nybörjare sedan i vintras. Har ridit allmän ridning nov-jan men nu fått fast plats i en S 2 grupp (senior nivå 2). Började genom min dotter.
  Hittade hit; googlade börja rida vuxen
  Tack för härlig blogg och all tid du lägger ned. 🙏🏻👍🏻💕
  Jag Tyckte mycket om dina beskrivningar och instruktioner från privatlektioner hur sitsen ska kännas tex.
  Med vänlig hälsning, Annica

  Gilla

  1. Men wow vad häftigt att du redan fått flytta upp till en bättre grupp. Jag rider också på nivå 2 🙂

   Tusen tack för de fina orden och lycka till med din ridning!

   Gilla

 2. Ort: Jönköping (kommer från Jämtland dock)
  Ålder: 28
  Ridvana/ridit antal år: Red något år på lågstadiet. Började rida igen i november -15 dvs efter 20 år, riktig nybörjare men totalt frälst igen!
  Hur hittade du hit? Googlade på ”börja rida vuxen” ifjol när jag bestämde mig för att rida igen och din blogg dök upp.
  Vad vill du läsa (mer) om? Hästar =D

  Gilla

 3. Karlstad, 25 år. Har ridit/hållt på med hästar så länge jag kan minnas! Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit då det va över ett år sen jag börja följa denna blogg, antagligen genom nån annan blogg eller nått liknande.

  Jag gillar ditt upplägg och variationen. Att inte bara läsa om hästar och ridning utan att man även får följa dig hemma. Jag gillar dina tips ridövningar och träningar man kan göra utan hästen. Men även dina fantastiska resentioner av dina ridpass! Att du hela tiden reflekterar över hur du idag ska rida just denna häst och inte bara bestämmer att ‘nu hästen tycker jag att gör vi så här’! Att du hela tiden känner av hästen och va den är på för humör. Det älskar jag verkligen 🙂

  Gilla

  1. Vad kul att du har hittat hit trots att du inte själv är nybörjare. Det är superduper med er mer erfarna som kan komma med kloka tankar och tips när vi nybörjare fastnar eller inte förstår. Jo, för mig är set viktigt och självklart att varje häst, precis som varje människa, är unik. Dessutom kan de precis som vi vara på olika humör, vara i olika bra form etc från dag till dag. Det betyder att jag som ryttare måste anpassa mig till varje häst, varje gång. Jag ska nog försöka sätta ord på det här i ett inlägg framöver! 🙂 Tack och kram!

   Gilla

  2. ”Att du hela tiden reflekterar över hur du idag ska rida just denna häst och inte bara bestämmer att ‘nu hästen tycker jag att gör vi så här’! Att du hela tiden känner av hästen och va den är på för humör. Det älskar jag verkligen ”

   Jag håller med. Jag tycker att det är så härligt att du har sån fin känsla för hästarna.

   Gilla

 4. Halmstad, 22år!
  Ja du vet nog redan vem jag är då jag följt dig från allra första början hehe 😉 Har ridit sedan 7 års ålder. Hur jag hittade hit minns jag inte riktigt… Kanske via något kommentarsfält? 🙂
  Jag tycker att din blogg är bra som den är. Summeringarna av varje ridpass är de som är mest spännande då du själv reflekterar och analyserar och på något sätt gör man det även själv.

  Gilla

  1. Åh Amanda, du har varit till stor hjälp för min utveckling under den här tiden. Stort tack för alla peppande kommentarer och tips! Så kul att du har börjar rida in din Precious nu, följer er resa med spänning! Kram!

   Gilla

 5. Ort
  Ålder
  Ridvana/ridit antal år
  Hur hittade du hit?
  Vad vill du läsa (mer) om?

  Jag bor i Julita men går på ridskola i Vingåker. Jag är 18 år och har ridit sen jag var 13 år på ridskolan. Rider en gång i veckan i en hoppspecial som är alldeles för svår egentligen men väldigt rolig!

  Jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittade din blogg men tycker att det är så roligt att läsa om andra ridskoleryttare! 😀

  Tycker att det är bra som det är nu, gillar dina utvärderingar efter ridpass extra mycket!

  Gilla

  1. Vad häftigt att du rider i en hoppspecial! Innebär det att ni hoppar varje gång eller rider ni dressyr emellanåt också? 🙂

   Gilla

 6. 1.tyresö
  2. 40 år
  3. Endast 4 år, men för tre veckor sedan köpte vi vår egen sessa, en 13 årig svensk halvblodsto
  4. Hittade hit via Instagram
  5. Läser gärna tips på ridövningar, då jag får idétorka emellanåt

  Gilla

  1. Wow, vad häftigt att du har vågat ta steget till egen häst! Kommer du fortsätta rida på ridskola eller för tränare med din häst eller tränar ni själva? I kategorin ridövningar finns det en hel del 🙂 Kram!

   Gilla

 7. Ort: Luleå
  Ålder: 36
  Ridvana/ridit antal år: Började rida när jag var sju år, fick min första häst vid 16. Sen lyckas alltid mina hästar vara skadade så det känns inte som att vi kommer nånvart.
  Hur hittade du hit?: Tror att det är via nån kommentar på nån blogg.
  Vad vill du läsa (mer) om?: Tja, jag vill läsa det du vill skriva om.

  Gilla

  1. Nejmen vad tråkigt att du har haft otur med skadade hästar 😦 De är ju väldigt känsliga tyvärr. Vad kul att du har hittat hit trots att du är långt ifrån nybörjare. Rider du fortfarande? Egen häst eller på ridskola?

   Gilla

   1. Jodå jag har 5 egna hästar 2 är shettisar och en är heltidspenionär så det är två som är ridbara fast en av dom är skadad nu då sen en vecka tillbaka.
    Förra året red jag faktiskt en termin på ridskola då jag ”bara” hade två hästar hemma =)
    Det var väldigt roligt men inte riktigt my cup of tea om man så säjer.

    Gilla

   2. Usch jag läste på din blogg om olyckan i transporten. Fy! Hoppas verkligen allt går bra! Angående ridskola så hänger mycket på instruktören tycker jag, samt att hästarna såklart tas väl om hand och även utbildas (inte bara rids av elever). Men det behöver inte passa alla, det viktigaste är att man hittar ”sin grej” 🙂

    Gilla

 8. Stockholm, 34 år. Är sk. återvändare i stallet sedan lite mer än ett år. Går i medryttartankar och snubblade in här när jag googlade runt på såna grejer 🙂 Gillar bloggen starkt!

  Gilla

  1. Välkommen tillbaka till världens bästa hobby! Jag älskade verkligen att vara medryttare och saknar min stjärna Leon varenda dag. Tyvärr funkar inte medrytteriet med mitt jobb längre men en dag kanske jag kan bli medryttare igen 🙂 Hoppas du hittar en ”perfect match”!

   Gilla

 9. Ort: Uppsala
  Ålder: 39 år
  Ridvana: Jag började rida 1985 och har ridit i stort sett hela tiden sedan dess. Inser när jag räknar att det börjar bli ett par år!
  Hur hittade jag hit: Du hade kommenterat på en annan blogg som jag följer. Jag blev nyfiken och klickade mig hit.
  Vad jag vill läsa om: Jag tycker det är intressant att läsa om dina reflektioner efter dina ridpass.

  Gilla

  1. Vad kul med en erfaren ryttare här på bloggen! Det känns häftigt och lite knasigt att du kan finna intresse i mina nybörjarreflektioner, hihi!

   Gilla

 10. Jessica 41 år från Norrköping. Började rida när jag var 13 men slutade när jag var 23. Började rida för lite mer än ett år sedan efter att ha blivit peppad av denna blogg. I dag har jag ett kallblod som jag rider mest i skogen med och så har vi en sockersöt gammal c-ponny som mina flickor rider och pysslar med. Jag hittade hit då jag googlade ”börja rida som vuxen” Tycker att bloggen är bra som den är. Bra mix av hästar och privatliv =) Kram

  Gilla

  1. Alltså du gör mig så stolt! Hur kan lilla jag ha inspirerat dig att ta upp ridningen igen och dessutom har du nu köpt en häst! Så himla häftigt! You rock! ✨

   Gilla

 11. Kvinna, 48 år Stockholm. Har ridit en hel del som barn/tonåring men var ingen ”hästtjej”. Slutade rida i 12-årsåldern pga otrevlig stämning i stallet. Som vuxen deltog jag i turridningen i flera år innan jag tog modet till mig och började rida i vuxengruppen för två år sedan. Rider islandshäst. Hittade din blogg när jag googlade på ordet framdelsvändning. Jag tycker om din blogg och har lärt mig en hel del av den.

  Gilla

  1. Vad kul att du har vågat dig tillbaka till stallet och ridningen och hittat ”din grej”. Jag har bara ridit isis på turridning, tre gånger, men det har varit toppen! Skulle gärna rida islandshäst igen 🙂 Var någonstans rider du?

   Gilla

   1. Fors gård, Västerhaninge.

    Gilla

 12. Visby
  21
  Är inne på min 4e termin på ridskolan nu, tror typ 58e lektionen kanske? Så började för dryga 2 år sedan 🙂
  Hittade hit till första sommaren för din blogg! Så har följt dig en stund nu 🙂 finns ingen blogg som denna. Tycker att ridvärlden glömmer bort nybörjare annars! Googlade nybörjare vuxen eller något liknande, kommer inte riktigt ihåg :p

  Gilla

  1. Åh så glad jag blir av dina fina ord Rebecka. Så kul med en ril

   Gilla

   1. *med en nybörjare som ridit ungefär lika länge. Fortsätt fråga och fortsätt rida! Heja heja oss vuxna nybörjare! (Håller med dig om att vi är väldigt bortglömda tyvärr så vi för hjälpa varandra 😊)

    Gilla

 13. Ort: Södra Stockholm
  Ålder: 40 år, kvinna
  Ridvana/ridit antal år: går på ridskola sedan 3 månader ungefär. Innan dess har jag aldrig ridit. Kom i kontakt med hästar första gången då dottern började rida för ett år sedan och är helt såld på hästar.
  Hur hittade du hit?: kommer inte riktigt ihåg, men skulle tro att jag googlade på sökord som nybörjare vuxen rida eller något i den stilen 🙂
  Vad jag vill läsa om: rapporter från ridlektioner. Tex vad dina lärare lär ut till dig (instruktioner), hur du känner dig i olika situationer (som tex när du berättade om din ridhelg och hur det kändes dag 1), information om hur du sköter häst när du gör det… Ja helt enkelt fortsätta i samma anda som när du började skriva. Jag finner själv ett stort stöd i att läsa om allt detta eftersom det känns bra och inspirerande att läsa om dina tankar då jag känner igen mig i mycket av det.

  Tack för en bra blogg 🙂

  Gilla

  1. Så skoj att du vågat dig på att börja rida! Heja heja! Visst är det nåt alldeles fantastiskt?! Ett tips är att kika tillbaka i arkivet så hittar du säkert många tankar och funderingar du själv hamnar i nu i början. Kämpa på, i början kommer det kännas segt emellanåt och i alla fall jag kände mig rejält dålig ibland – men efter första galoppen utomhus – då är man nog fast för alltid! Stor kram och lycka till med din ridning!

   Gilla

 14. 46 år, Uppsala. Har en dotter, 11 år, som ridit i flera år. För ett år sedan hoppade jag upp i sadeln för första gången och har ridit en gång i veckan efter det. Svårt, läskigt men fantastiskt utvecklande, jag är biten! Hittade dig av en slump, gillar din attityd till hästarna och ridskolor, och uppskattar verkligen ditt pedagogiska sätt att beskriva hur man rider. Vill gärna läsa mer om ridteknik, helst på enkel nybörjarnivå, men också tips om hur man hanterar och lär känna hästen.

  Gilla

  1. Vad kul att du följer i din dotters fotspår så att säga. Det måste vara toppen att dela ridintresset med någon i familjen. Oj, ridteknik är jag ingen expert på, men jag försöker beskriva det jag lär mig med mina ord och hoppas att det kan hjälpa någon mer på vägen framåt 🙂 Hur man hanterar och lär känna hästen har jag en del tankar kring då det är något jag tycker är superviktigt och som ofta missas på ridskolorna. Ska skriva om det framöver! Lycka till med din ridning!

   Gilla

 15. Göteborg
  43 år
  Red som barn men nu har min dotter köpt häst som tanken är att jag skall våga rida oxå.
  Googlade ”nybörjare ridning vuxen”
  Har precis hittat din sida o tycker att det är bra som det är. 😊 kul att se din utveckling.

  Gilla

  1. Ja men det är klart att du ska våga dig upp i sadeln igen! Mitt tips är att börja med att rida ett par gånger för en tränare, då kommer du komma tillbaka snabbare än snabbast! Heja heja och lycka till med dotterns häst!

   Gilla

 16. Hej! Jag är 16, bor i Linköping och har ridit i snart tio år. Tycker din blogg är superintressant och trevlig och tror jag följt den sedan ungefär din 30 lektion kanske? Hur jag hittade hit kommer jag faktiskt inte ihåg, kanske genom instagram men har som sagt ingen aning 😅

  Gilla

  1. Wow, du har ju nästan hängt med från starten! Vad kul! Längtar tills den dag då jag har ridit i tio år, det blir spännande att se hur mkt man hunnit utvecklats. Får se om jag orkar blogga så länge bara 😜

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close