Långfredagen i stallet

  

Nu är det dags att berätta om min hästiga påsk. Är så lycklig att jag fick äran att agera medryttare åt fina Lorre tre dagar i påskas. Han är en härlig häst!

Andreas följde faktiskt med till stallet på Långfredagen, så jag har till och med bildbevis!

Efter att ha mockat boxen (okej, Andreas gjorde det medan jag förberedde höpåsar) så gick vi ut till hagen för att hämta in Lorre. Hade inga förhoppningar att han skulle känna igen mig men som den gentleman han är kom han ändå traskandes genom hagen hela vägen till öppningen så att jag slapp bli lerig. Guldstjärna direkt!

  

Vi red på utebanan nu första gången för att känna på varandra. Eftersom Lorre har varit vilande från och till den sista tiden pga småskador så förvarnade ägaren om att han kunde vara lite pigg och studsig. Därför hade jag martingal (skrev graman förut men det var fel!) på men det hade inte behövts, han var pigg, glad och framåt men inte för ”vild” och drog aldrig upp med huvudet. Han hoppade till två gånger av en vagn som dök upp (travstall i närheten) men fann sig snabbt. 

  
Här tittar vi på nåt annat som dök upp..

Efter ett par varv där jag ledde honom för att känna in varandra så satt jag upp, skrittade ett par varv på lång tygel för att sedan börja med övergångar skritt-halt-skritt.

 
Kolla in blicken 😉

Halterna gick sådär. I början fick jag verkligen bromsa honom ordentligt med tygeln men efter ett par gånger förstod vi varandra bättre. 

Vi fortsatte sedan i skritt och trav med många övergångar och halter.

 

Vi gjorde också ett antal skänkelvikningar, för att öva mig på att ge tydliga hjälper och för att Lorre skulle få gymnastisera. Det gick betydligt lättare åt ena håller och fick det konfirmerat från ägaren senare att han är svagare i ena sidan.

Efter skänkelvikningar i både skritt och trav och redan nämnda tempoväxlingar ville jag prova att ta en galoppfattning från skritt (han var väldigt framåt så jag ville inte fatta från trav ifall han bara skulle flyga iväg som en raket…). Två galoppfattningar (höger) blev det från skritt men då han blev väldigt framåt och stark i galoppen så valde jag att skritta av därefter. Vi skulle ju mest lära känna varandra den här dagen. Ingen racing 😉

  
 

Lorre frustade, hade öronen framåt och var allmänt glad hela passet. Han lyssnar verkligen jättebra och är otroligt arbetsvillig. Så trevlig häst att rida! Dock känns han som lite mycker för mig i galoppen men nu ska han ändå bara ta ett par språng eftersom han bygger upp kroppen igen efter vilan, så det passade mig bra!

Avslutningsvis tänkte jag att vi skulle ta några fina bilder men det tyckte inte Lorre som gjorde sitt bästa med att inte samarbeta, haha!

  

Skam den som ger sig dock, för sista bilden blev ju rätt okej ändå.

  

2 reaktioner till “Långfredagen i stallet

 1. Fin häst! Och vilken fin sits du har! Intressant och väldigt lärorikt att höra hur du tänker och gör när du ska ”läsa av” honom. Vore roligt höra hur du resonerar om graman, gummisnodd, och andra hjälptyglar (heter det så?)

  Gilla

  1. Ja, visst är han?

   Tack! Ja, efter två år börjar benen komma på rätt plats! Nu är det armarna jag måste få styr på.

   Absolut, jag kan skriva ett inlägg om hur jag känner av/in hästarna!

   Jag har skrivit lite om hjälptyglar här och där när de har dykt upp på lektioner o dyl. Jag tycker inte så mkt om dem utan vill helst rida utan och lära mig hur jag ska rida rätt för att få hästen att balansera upp sig utan fuskhjälp. Men samtidigt lyssnar jag såklart på mina instruktörer och i detta fall hästens ägare och följer det de säger är bäst. Det är jättesvårt!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close