Ett par timmar med Lorre


Ja, ni vet ju hur det är. Man tror att man ska vara i stallet”nån timme” men kommer hem strax före (eller efter) läggdags. Nu var det ju ändå söndag igår och ledigt idag så det vsr ingen stress utan jag njöt till fullo av att få vara ute i naturen med Andreas, Sintra och Lorre!

Nu när Lorres ägare gjort illa foten kommer jag rida och titta till honom en eller ett par gånger i veckan. Dessutom ska vi rida för tränare vilket känns superkul!

När vi kom till stallet så började jag med att mocka, vilket till min stora lycka tog frm minuter eftersom Lorre varit så snäll och bajsat allt i ett hörn. LOVELY!

När jag skulle hämta in honom för rykt och sadling ville han först inte följa med mig från hagen 😅 utan stanna där med sina vänner. Det tog säkert 5-10 minuter innan jag fått med mig honom ut. Ett tecken på att han stormtrivs med sina nya kompisar!

Efter fixet började vi med ca 20-30 min på banan för att jag ville känna av stämningen lite. Jag red i en aktiv skritt (gick ovanligt bra, förut har han varit lite seg i skritten), många halter (lyssnade jättebra), lite trav-skritt-övergångar (mycket lugnare och mer taktig trav än förut), några galoppfattningar (ej så stark framåt som förut). Jag messade Lores ägare efteråt att ”Vad du än har jag gjort så känns det rätt, jag tycker han är mer ”harmonisk” att rida 😊”. Himla kul!

Ett litet exempel från banan. Vi fick faktiskt till några mindre vingliga sekvenser men Andreas trycker det är såååå tråkigt att fota/filma och vägrade. Måste hitta bättre sällskap (läs: fotoälskande) till nästa gång 😉

Fortfarande håller Lorre på och öppnar/drar med munnen mot höger när jag tar i den tygeln dock (nästan så fort den inte är helt lång), även när jag försöker vara väldigt lätt på handen. Märker aldrig av det på vänster sida. Ägarinnan sa att det kanske blir så nu när flera olika personer rider, att han helt enkelt är ocan. Jag får se om det blir bättre nästkommande gånger och/eller om tränaren kan ge något bra tips nästa vecka!

Han bjöd inte neråt/framåt så mkt som han brukar men jag tyckte det viktiga var att han jobbade på bak ändå så jag lät honom ha huvudet som han ville (varken särskilt högt eller lågt). Jag önskar att jag hade ”nyckeln” till att få en häst att gå i perfekt form men jag är inte där än och man ska inte fuska sig dit genom att trixa med tyglarna. 
Därefter red vi ut och Andreas och Sintra gick bredvid/bakom. Mest skritt men också lite galopp. Och så fikastopp så klart!


Lorre var hur snäll som helst och lyssnade toppenbra! Inga konstigheter alls (innan hade jag tänkt att jag nog inte skulle våga galoppera men jag kände att vi hade bra kontakt och det stämde ju!). Efter den enligt mig sista galoppen bestämde sig dock Lorre för att han ville galoppera mer och var lite popcorn i tre sekunder 😜 Men jag satt lugnt kvar och väntade ut honom och han lugnade sig snart.

Jag märkte att han i högergaloppen drar på mer än i vänster och sänker gärna huvudet/tar bettet lite. Inga problem att få stopp på honom (bromsstäckan är lite längre bara) men den galoppen är liksom mer längre/framåt/nedåt medan jag upplever vänstergaloppen lite rundare och mer avslappnad. Kollade med ägarinnan såklart och hon sa att det stämmer precis och beror på att han är svagare i vänster bak som ju är drivande benet i högergaloppen. Känns skönt att jag kan börja känna av sådant även om jag själv inte kunde känna att det berodde op vänster bak. Men nu vet jag att vi ska fokusera på fler, korta och kvalitativa, högergaloppfattningar nästa gång för att stärka upp. Och så massa sidvärtsrörelser!

Vi hade verkligen en toppendag och jag är glad att Lorre har flyttat till samma område där Leon stod förut. Jag känner till omgivningarna, stallet är trevligt och hagarna och vyerna fantastiska! Så härligt också att se att Lorre verkar trivas så bra, både i hagen och i boxen!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close