Lektion nr 103

Jag ligger efter med lektionsrapporterna, hua! Förra lördagen fick jag rida Crunchie, en stor 8-årig skäckvallack. Han är relativt ny på ridskolan tror jag och brukar inte gå i vår grupp. Men nu så!

Crunchie var, som 90% av ridskolehästarna enkel och okomplicerad att göra iordning. När jag väl satt upp så kändes det dock som att sitta på en elefant – jag kom ju så högt upp!  Nu gillar ju jag höga hästar så det gjorde såklart inget. Jag valde ändå att ta på mig säkerhetsvästen denna lektion eftersom jag inte ridit hästen förut eller kände till honom riktigt. Bäst att ta det säkra före det osäkra!

Tyvärr har jag glöm av vad vi gjorde i lördags (!!!) men jag minns att känslan var att Crunchie var tung. Jag kände inte riktigt att vi hittade den där lätta kontakten och samspelet jag vill ha utan det krävdes en del för att få igång honom och samma sak när man ville ner i energi (lång start- och stoppsträcka). Vi klarade av alla moment men det var svettigt.

Imorgon är det dags för terminsavslutning, blir spännande att se vem jag får rida då och vad vi hittar på!

Kategorier allmänt, lektioner

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close