Panik! (och första lektionen avklarad)

20131217-234703.jpg
Nu kommer ni skratta åt mig men alltså HUR får man av stövlarna?! Första gick ju rätt smidigt men den andra liksom sög sig fast på benet… Fick lägga mig som en sprattlande skalbagge på golvet och lirka och ha mig. Stövel-avtagnings-tips mottages tacksamt!

Lite roligare än detta var ju min första lektion. Jag tänkte pröva mig runt lite och har ringt till varenda ridskola i Stockholm tror jag. Dessvärre finns det inte så många grupper för vuxna nybörjare men Swartling har en och där provred jag alltså.

Smög in i ridhuset under lektionen före för att känna in mig lite, nervositeten växte i magen. Så var det dags, vi var bara fyra i gruppen vilket kändes superbra. Mindre bra kändes det när jag fick veta att ”Isabella du tar Betty. Hon är lite ilsken i boxen men annars jätteduktig.” Och hon var inget vidare glad i boxen. Höll på och skulle bitas, flytta runt, ville inte lyfta hovarna osv. Blev riktigt rädd men fick hjälp av en tjej i gruppen, sansade mig, samlade mod och började borsta. Inbillade mig att det skulle gå bättre om jag pratade med Betty hela tiden. Funkade på mig och därmed blev också hon lite lugnare.

Väl inne i ridhuset var hon en dröm! Så go och snäll, följsam. Fick till och med beröm! Efteråt var det inga problem i boxen heller. Nybörjartur kanske?

Nu måste jag låna på mig massor av hästböcker, saknar ju helt grunderna kring skötsel, alla termer etc etc. Några tips?

Annons

5 reaktioner till “Panik! (och första lektionen avklarad)

 1. Hittade också hit via tyras. Önska dig en stövelknekt i julklapp så går det lättare att få av stövlarna 🙂 Tycker du var modig som fortsatte borsta Betty som inte var riktigt på humör, din energi smittar till hästen – är du lugn o trygg blir den det också! Tror du söker ordet ”förhållning” för ”bromsa”..Spännande att läsa om din resa in i hästvärlden, välkommen!

  Gilla

  1. Du har rätt, förhållning ja! Tack! Bloggar du också? Stövelknekt låter som en bra idé, ska fundera på vart den kan stå bara 🙂

   Gilla

 2. Nu är jag på det humöret då jag bara vill bomba alla underbara bloggare med positiva kommentarer, berätta hur fina ni är som personer och unik. Skulle jag ha möjlighet att träffa dig skulle jag ge dig en stor kram och berätta att du är grymt jäkla bra! Krama om dig själv, från mig nu ❤

  Gilla

 3. Hahaah känner igen det där med ridstövlarna. DU får be någon dra av dem åt dig 🙂
  Tycker det är jätterligt att du börjat rida 😀

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close