Lektion nr 5

20140107-230658.jpg

Först av allt vill jag bara säga TACK till er som tittar in här varje dag, läser och kommenterar! Jag är så glad att ni har hittat hit och jag hoppas att ni tycker om det ni hittar här. Ni får jättegärna komma med feedback kring vad ni tycker är roligast att läsa om eller om det är något ni undrar över.

Nu är jag i alla fall på väg hemåt efter min femte lektion på Betty. Idag gick det SÅ bra! Åh, vad jag älskar den hästen (utan att ha ridit någon annan, men ändå)!

Idag körde ridläraren ett riktigt nybörjarpass (superduper för mig) och vi övade halter, få fram bjudning och trav. Och att få hästen att backa (edit: rygga (tack Amanda)). Vi red även utan stigbyglar en stund för att känna in sitsen. Jättekul och väldigt lärorikt. Värt den sena timmen alltså!

Sedan stannade vi kvar och fodrade så det blev ju ännu lite senare men man kan ju inte tacka nej till mer stalltid 😉

Har ni kommit igång med ridningen igen efter ledigheten (eller har ni haft turen att få rida ändå)?

Tyvärr hade jag ingen med mig som kunde fota idag men jag bjuder på denna härliga bild på mina stövlar och en gammal goding på mig och Betty.

Har ni tips på nån Youtube-kanal eller liknande som har klipp om ridning för nybörjare? Helst på svenska eftersom alla hästord är nya för mig och jag har definitivt ingen koll på engelska hästord. Så svenska klipp för nybörjare efterfrågas! Nån som vet?

20140107-231321.jpg

Annons
Kategorier lektioner

4 reaktioner till “Lektion nr 5

 1. Det kommer att dröja innan jag får rida (eftersom jag inte betalar något,
  jag kommer att få rida som tack för hjälpen), men jag ska till stallet och sköta hästar
  så snart jag bara kan.
  Jag har inte körkort/bil och har inte råd med busskort just nu,
  så jag måste vänta tills någon kan köra ut mig.
  Det blir nog nästa vecka.
  (Visst är det mysigt med ett stall utanför stan/på landet,
  men det är svårt att ta sig dit… Det finns dock några stall här i stan,
  men jag har kontakter i just det stallet.)

  Jag gillar verkligen din blogg, förresten! 🙂

  Gilla

  1. Tack Fanny! Är så glad att du hittar hit och tar dig tid att kommentera. Vad hjälper du till med i stallet, och hur mycket ”jobbar du” för att få en lektion? Låter ju jättebra – tjänster & gentjänster 🙂 det är ju så dyrt att rida. Ha så kul nästa vecka! Bloggar du förresten? Kram!

   Gilla

 2. Det är så kul att läsa din blogg 😀
  Att backa heter rygga 🙂 Sen tycker jag att det är superbra av din ridlärare att ni får rida utan stigbyglar för att träna på sitsen då många har väldigt dålig balans även fast de ridit i några år!

  Sedan vet jag inte om du sett http://www.horse1.se där det bara är filmer, serier, dokumentärer om hästar 🙂

  Gilla

  1. Just det, ryggs! Tack igen Amanda! Åh, ska kolla in den länken. Kram!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close