Jag har fått mersmak…

20140109-200807.jpg

Vet ni? Jag är så sugen på att rida, umgås med hästar och bara lära mig allt jag kan att jag tänker på det hela tiden! Känner liksom doften och känslan av att sniffa Betty i halsen, känslan av att sitta i sadeln och försöka få Betty att förstå vad jag vill ich glädjen när hon gör det… Åh..! Det är officiellt – jag är hästbiten.

Nu funderar jag såklart på hur jag ska hantera detta. Och det jag kommit fram till är att jag vill rida en gång till i veckan. Så två gånger i veckan totalt. Känns som att jag skulle utvecklas så mycket snabbare då! Med en hel vecka mellan gångerna känns det som att jag liksom hinner ”tappa känslan” om ni förstår vad jag menar.

Har diskuterat både med Andreas och på jobbet och alla säger ”du lever bara en gång, gör det du tycker är kul!”. Och jag håller med. Så i helgen ska jag sätta mig och gå igenom ekonomin. Åker till New York i vår och vill ha råd att verkligen njuta där. Och så ska jag och Andreas på en weekend också. Och så är det såklart alla vanliga fasta och rörliga kostnader plus sparande som ska täckas. Får se vad jag kommer fram till men jag tror att jag kan få det att funka, eventuellt får jag prioritera om. Lunch ute varje dag blir över 1500 kr i månaden, hemlagad lunch hamnar kanske på 400… Den skillnaden skulle kunna betala nästan tre lektioner. Tål att tänkas på!

Åh, då kanske det blir en riktig hästblogg av detta 😉 Nu när jag bara är i stallet en gång i veckan blir det ju tyvärr inte så mycket häst att prata om…

Ville bara skriva av mig lite. Håller er uppdaterade! Förresten, ni som rider/har ridit flera lektioner i veckan – fick ni någon rabatt? I så fall, hur mycket?

Annons
Kategorier allmänt, lektioner

6 reaktioner till “Jag har fått mersmak…

 1. Vad härligt det låter! 🙂
  Jag var i stallet idag, men pga ryggsmärta var jag bara där en liten stund.

  Jag red på ridskola som barn, men har ingen aning om vad det kostade.
  Sedan red och skötte jag tre olika hästar under några år.
  Jag betalade ingenting då, hästägarna tyckte bara att det var bra att
  få hjälp att ihop vardagen. Jag var inte medryttare och var alltså inte
  ”bunden” till hästarna på något sätt.
  Sedan tog jag en lång hästpaus (pga sjukdom),
  men har jag börjat lite igen.
  Jag rider inte just nu, utan sköter och pysslar bara med hästar
  på en ridskola (och ibland hos en släkting).
  Jag kommer dock att få rida korta pass gratis som tack för hjälpen.
  Jag kanske kommer att börja rida i ridskola i framtiden.

  Gilla

 2. Sv: Det är faktabok, en del av hennes tidigare erfarenheter och lite typ exempel för att visa vad hon egentligen menar med de olika metoderna. Men inga direkta historier eller så

  Gilla

 3. Jag tycker absolut att du ska rida mer än en gång i veckan om du känner så 🙂 Jag tror att du kommer att lära dig rida fort eftersom du verkligen verkar så motiverad 🙂

  Gilla

 4. härligt!
  när jag red på ridskola red jag bara 1 gång i veckan, men så började jag när jag var 9 år gammal oxå, misstänker att det går snabbare att lära sig när man är liten 😉

  Gilla

 5. Tycker det låter som en bra idé! 🙂 Att rida lektion bara en gång i veckan ger inte så mycket i längden och varje lektion känns nästan som att ”börja om” lite då det är mycket att repetera och känns knappt som att man kommer framåt. Så tror absolut att en extra lektion i veckan skulle ge mycket i utvecklingen 🙂

  Gilla

  1. Ja, det är precis så jag känner. Tack för peppen Denise! 🙂

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close