Lektion nr 7

20140115-075914.jpg
Tröttheten gav vika hyfsat bra igår kväll och det blev en bra kväll. Betty var liksom de andra hästarna lite stissig när vi kom och höll på och bet i gallret och hade sig. Pratade med henne och ryktade och så var vi kompisar igen 🙂

Igår var det mycket fokus på sitsen och vi övade halter, skritt (på raka linjer) och trav. Tycker att jag hade lite, lite mer kontroll än tidigare faktiskt men det fanns såklart också stunder när Betty gjorde som hon själv ville och sket i mig… Well, well. Bara att öva!

Har tyvärr inga bra bilder men här är u alla fall någon form av bildbevis och ni ser ju vem som är jag – miss Piggy. Gick bra att rida i västen och det var aå galet kallt igår att den behövdes.20140115-075939.jpg
Det är ju lite dumt att analysera sitsen på endast en bild tagen under en millisekund men just här tycker jag att det ser ut som att jag kanske sitter lite väl långt bak i sadeln och dessutom lutar lite framåt? Inte bra alltså. Håller ni med eller överanalyserar jag nu? 🙂

3 tankar på “Lektion nr 7

 1. Jag tycker att det är nyttigt att analysera sig själv för att kunna bli bättre. Men som ovanstående skriver så är bilden inte så jättetydlig då man inte ser så mycket 🙂 Västen ser jättevarm ut och snygg är den med!

  Gilla

 2. Det är alltid bra att analysera sig själv, hur ska man annars kunna bli bättre.
  Går nog inte att säga så mycket om sitsen då man inte ser så mycket och en tjock väst hjälper inte till men det är klart att man måste ha ordentligt med kläder på sig när det är kallt, det går absolut före att se snygg ut 🙂
  Svårt också att hitta en korrekt sits i början, särskilt om man rider i en allround eller hoppsadel, dom inbjuder lätt till stolsits. Vore toppen om alla ridskolor hade råd att ha två sadlar per häst, en dressyr och en hopp/allround, det är inte vanligt förekommande men det finns ridskolor som har det.
  Vissa ridskolor är lite dyrare men erbjuder en mer gedigen utbildning och där är det inte ovanligt med utrustning som är anpassad till det man ska träna på för dagen, mao skall man rida dressyr så finns en väl tillpassad dressyrsadel osv
  En annan sak som jag tycker är bra med dessa ridskolor är också att hästarna inte behöver arbeta lika mycket, ofta en lektion per dag max två.
  Skulle jag välja en ridskola idag hade jag absolut valt en sådan.
  Du kanske rider på en sådan, jag har verkligen ingen koll så jag ville bara tipsa lite allmänt.
  Söta Betty, klart hon inte lyssnar på allt och gör lite som hon vill hon arbetar ju på ridskola och ska stå ut med mycket.
  Vilka kämpar alla ridskolehästar är, tänk vad mycket man har lärt sig tack vare dom. Dom får stå ut med alla nybörjare och alla andra typer av ryttare som alla har ett eget sätt att rida på och dom måste stå ut och anpassa sig till allt, riktiga pärlor.
  Alla har vi ju varit nybörjare någon gång och jag minns med värme alla hästar som har fått stå ut med mig när jag gick på ridskola och skulle lära mig rida.
  Fina, underbara hjältar som alltid kämpar på, fantastiska ridskolehästar!!!

  Gilla

  • Åh jag tänker också mycket på det – vilka hjältar ridskolehästarna är som får stå ut med alla oss nybörjare med noll koll. Alla med olika ”stilar”. Idag var Andreas med och fotade och jag fick öven en del feedback från ridläraren om hur jag rider. Jag måste lära mig att korta tyglarna och dra bak benen så jag inte sitter i ”stolsits”. Bara att öva! 🙂

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s