Konferensdag 2 bjöd på en överraskning!

20140128-164422.jpg
Väldigt kul tyckte jag såklart. Mindre kul tyckte mina kollegor som var livrädda (på riktigt) under skogsturen.

Vi var på en gård med säkert 20-30 islandshästar, alla gick ute. Som en del av vår konferens tyckte chefen att vi skulle få röra på oss lite också och därför fick vi (och våra holländska kollegor) 90 minuters längdskidträning igår och två timmars turridning idag.

Tyvärr var det nog bara jag som faktiskt verkligen uppskattade båda aktiviteterna (men jag är å andra sidan dundersuperextra nöjd ju!). Problemet med turridningen var att vi var åtta personer varav jag var den enda som hade ridit förut. Alla fick varsin häst tilldelad, ett kort intro, vi satt upp och ledaren red iväg med oss efter. Det var bara det att hon red på i sådan fart att det bildades långa luckor som hästarna bestämde sig för att täppa igen. Så det blev idel ruscher och omkörningar. Även i svår terräng (mitt i skogen, upp- och nedför). Och mina kollegor var helt enkelt skräckslagna. Jag har ridit turridning på islandshäst två gånger tidigare och då har man haft mycket bättre koll på gruppen. Det här var inte så proffsigt tyvärr.

För min egen del var det trots allt en bra tur, eftersom det var ganska stojigt och jag (som var liiite mer erfaren) fick en lite utmanande häst (och den största) så kunde jag verkligen träna på och märka att jo – jag har faktiskt lärt mig en hel del de här veckorna! Jag lyckades styra tillbaka min tjej när hon ville springa om. Jag höll balansen och kände mig aldrig rädd att falla av. Jag kunde göra halt och skapa lucka för att sedan ta igen den på mitt kommando. Och sist men inte minst så kunde jag styra så att jag till skillnad från mina stackars kollegor slapp klämma knät mellan häst och träd. Mycket behändigt 😉

Ikväll rider jag igen, försöker mig på en rapport senare eller imorgon. Sitter på bussen till stallet nu.

6 tankar på “Konferensdag 2 bjöd på en överraskning!

 1. Man vänjer sig vid att flyga av lite då och då. 🙂 bara otäckt de första 1,2 gångerna och jag tror det är då den mänskliga naturen avgör hur man går vidare. Tro mig den dagen kommer vare sig du vill eller inte. Det är hur naturligt som helst. Visst kan det göra skitont men det är ok igen om ett par dagar, Upp igen direkt, Gör ingen stor sak av det. En enda gång av alla de 100tals gånger jag flygit av har jag skadat mig allvarligt. bröt fotleden. Det är faktiskt inte vid ridning de allvarliga skadorna med häst sker, det är vid hanteringen, leda, in i boxen, spola av osv. Men ramlar man av så rulla undan, bort från hovar. hästen vill inget illa men kan bli rädd eller vilsen av vad som hände och att du ligger där nere.

  Jag kan inte låta bli att kika in här och se hur det går för dig, Det är ju skitkul att du börjat rida!!! Antar att det är därför jag förbereder dig på din första vurpa 🙂

  kör järnet.

  Gilla

 2. Undrar en sak, har du flugit av någon gång? jag menar sådär kraftvurpa som avbockad eller tvärstopp och över halsen? anledningen till att jag undrar är att folk reagerar väldigt olika första 1-2 gångerna efteråt. vissa blir rädda och backar undan på ridningen och vissa får ökad närvaro och utvecklar sin balans och sin teknik mera. men av åker alla, ibland sällan ibland ofta. var lite nyfiken på om det hänt dig ännu.
  jag åkte av idag, flög över hindret medans hästen stod kvar framför, sk tvärnit på sista galoppsprånget. det blir några meter att ramla när man tagit sats på ett hinder och de gör så. skitirriterande. men bra att det kommer för då har man hittat en grej att jobba på, hästen har ju ett skäl. djur är inte elaka eller dumma, det är deras sätt att säga ifrån. då får man snällt försöka komma fram till vad och varför.

  Gilla

  • Nej, än så länge har jag klarat mig från det. Jag är ju total nybörjare så vi skrittar och travar – har inte galopperat och absolut inte börjat hoppa än 🙂 Jag tror spontant att jag skulle bli superskraj av att kastas av så men jag hoppas att jag kommer våga fortsätta när jag ramlat av första gången… Det där du var med om idag låter ju riktigt läskigt (och ont) tycker jag! Slipper gärna 😉

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s