Lektion nr 17

20140226-231910.jpg

Gårdagens lektion gick varken särskilt dåligt eller särskilt bra och därför har jag inte så mycket att säga om den. Jag har ju ändå lovat mig själv att föra denna dagbok över min ridning så därför ska jag försöka sammanfatta gårdagen i alla fall.

Jag red Betty (så klart) och hon var jättesnäll och mysig både före och efter lektionen. Vi har verkligen lärt känna varandra så det känns lite tungt att jag kommer lämna henne efter nästa vecka. Hon har verkligen karaktär till skillnad från de andra hästarna jag ridit (sorry finisar). Men vad det gäller själva ridningen är hon den svåraste av dem jag nu ridit sedan min ridstart. Hon har sina egna idéer och följer hellre dem än mig. Har även hört från andra ryttare som ridit betydligt längre än jag har att hon är väldigt svårstyrd.

Tillbaka till lektionen då.. Vi var femton (!!) hästar i gruppen igår vilket innebar en utmaning för alla inblandade. Det medförde också ett väldigt enkelt upplägg: skritt och trav på volt. Inte så jätteinspirerande direkt men absolut nyttigt att träna på att vara nära och ta hänsyn till andra ekipage. I övrigt tar jag med mig mina och Bettys mysstunder, underbart härligt att vi har kommit från bett och sparkar till lugnt mys panna mot panna. Fina häst!

20140226-231923.jpg

20140226-231933.jpg

20140226-231949.jpg
*spärrar upp ögonen för att se pigg ut efter 1,5 h ridning*

8 tankar på “Lektion nr 17

  • Okej men hoppas detta bara var för denna gången 🙂 Där jag rider är det max 4 i en vuxengrupp och för barn är det nog 5-6 vilket jag absolut tycker är lagom. Då har man både plats och ridläraren har tid att hjälpa alla 🙂

   Gilla

 1. ja va? 15?!! optimalt är mellan 4 och 7 för att läraren ska hinna se detaljer och hjälpa. Faktiskt lite dåligt av dem, folk betalar dyra pengar varje månad och lägger mycket kringtid på att verkligen genomföra så lite respekt och kvalitetstid är det minsta man ska erbjuda.

  till saken då, att lektion 17 var ”sådär” är bra, vissa gånger måste det vara bara sådär eller faktiskt rent av dåligt när inget funkade som man ville. Det är ofta de gångerna man långt senare märker att man snappat upp sina brister på. Dessutom är känslan så underbar nästa gång det verkligen faller på plats.

  just nu rider man i snitt 3 tävlingshästar och 1 utbildningshäst om dagen i riktig träning, en späckad dag rids upp till 7st och så ser det ut år ut och år in, lik förbaskat lär man sig varje vecka nya små pyttesaker och blir skitglad, däremellan går det säkert 5 ridpass som är just ”sådär” och därför tycker jag de är viktiga, det är för att man har dem i ryggen som det klickar längre fram.

  så kör på bara, envis vinner 🙂

  Gilla

  • De gånger jag ridit på denna ridskola tidigare har vi varit max 6 så detta var nåt heeelt nytt. På den andra ridskolan jag provridit på två gånger var vi tolv stycken sist. Jag tycker nog 5-8 är optimalt egentligen utefter mina erfarenheter. Du har helt rätt, man behöver dåliga lektioner för att förstå när det går bra!

   Gilla

 2. Har ni inget max antal i gruppen? Hur ska det kunna bli en bra lektion om man är så många, finns inte en chans att ridläraren hinner hjälpa alla. Där jag rider är det max 9 st i gruppen. Sedan finns det grupper med bara 7 stycken, men då får vi betala lite mer.

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s