Det händer inte bara mig

20140324-075412.jpg

Det här med heta hästar och bakutsparkar alltså. Jag tittade på andra avsnittet av Ryttareliten igår och Charlotte hade sådana problem med Triviant i Globen att de avbröt! Till och med världseliten kan alltså råka ut för det här. Jag vet inte om det får mig känna mig särskilt mycket bättre – snarare lite smårädd – för inte ens om man tränat hela sitt liv och troligen mestadels heltid, så kan man garantera kontrollen över dessa magnifika djur.

Och som jag tror en av Zetterman-bröderna sa, man är aldrig bättre än sin häst. Hästen lär honom och han lär hästen och det gäller att hitta den perfekta matchningen.

Nåja, bara en liten reflektion från mig såhär en måndagmorgon!

Kategorier allmänt

8 reaktioner till “Det händer inte bara mig

 1. Visst är det så! Helt otroligt egentligen, och det ”vackra” (på något udda sätt) är hur väl man läser av att de verkligen tar det väldigt personligt och mår dåligt av det, men vänder det sedan till styrka och kämpar hårdare. Det är tufft, men åh vad jag hade velat ha det så (dock hoppning, men ändå). 🙂

  Gilla

 2. En tävlingshäst på hög nivå måste ha mycket ”nerv” vilket gör att de ofta ligger på gränsen, särskilt hingstar. Däremot kommer du absolut kunna lära dig att hantera ”knepiga” ridskolehästar efter någon termin. Du hoppade ju upp igen och fortsatte, bra jobbat!

  Du frågade här om dagen vad vi ville läsa. Jag är intresserad av din upplevelse av att börja rida som vuxen och din utveckling. Jag är inte så intresserad av privata grejer (no offence 😉) men kan ju helt enkelt välja att inte läsa de inläggen. Inga problem ☺

  Gilla

 3. Tycker Ryttareliten är jättebra då man får se både bra och dåliga sidor även hos tävlingsryttare. Jag lovar att det inte bara händer dig utan som du ser, även proffsryttare kan ha sådana dagar. Det händer alla! Jag vet själv när man har en sån dag då hästen man rider bara tjurar eller inte gör som man vill. Det är bara att ta nya tag även fast det inte är så lätt att tänka så just det tillfället 😉

  Gilla

  1. Tack! Det känns så mycket bättre nu när jag fått era positiva kommentarer. Ni är bäst!

   Gilla

 4. Ridsporten är så oförutsägbar, det är trots allt djur vi håller på med. Det är ingen barnlek minsann! Gud nej, det händer verkligen inte bara dig. Hände mig själv för ett par veckor sen, en ponny jag rider ibland stannade och tjurade ihop, kickade och så höll det på ett tag. Han blir så sur när man ställer lite krav!

  Gilla

  1. Hur fick du tillbaka kontrollen sen? Finns det nåt särskilt ”knep” att tänka på/använda sig av?

   Gilla

   1. Alltså, det känns ju faktiskt lite obehagligt när man inte har kontrollen riktigt, i detta fallet så stannade han bara och kickade typ en eller två gånger och då gäller det bara att vara tuff, skänkla på och visa att nu gör vi såhär. Istället för att stanna och låta hästen vinna kampen, det är något som aldrig får hända. Du är ledaren punkt slut, alla lägen. Så gör jag om hästen tjurar och inte sköter sig. Lugnt och bestämt visa för hästen att nu är det jag som bestämmer här, och det är mig du ska lyssna på mig.

    Gilla

   2. Dock så var det ju asgrymt av dig att du hoppade upp och fortsatte försöka. Det hade nog inte jag vågat om jag var nästan nybörjare, faktiskt! Du kommer snart fixa henne också tror jag. Lycka till!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close