Gårdagens teorilektion

Ja, lite mot min vilja (se gårdagens inlägg) blev det alltså teorilektion igår. Den såg ut som följer:

1. Instruktören förklarade att hon sett en hel del brister i gruppens grundkunskaper som kan äventyra vår egen och hästarnas säkerhet
2. Vi fick skriva ihop a) vårt mål med ridningen, b) vilken (typ av) häst vi helst vill rida
3. Instruktören sa att hjälm är ett måste och skyddsväst att rekommendera
4. Vi gick ner till stallet för att ”göra i ordning” en häst. Alltså: hur beter man sig i spiltan, hur ska skydd, sadel och träns samt thideman sättas på och hur ”visiterar” man hästen före och gärna efter lektionen.

Allt som allt var det ingenting nytt för mig, detta hade jag fått med mig från förra ridskolan redan. Känns lite trist att betala 320 kr för det… Men, men, om det nu var nytt för de andra så var det väl bra att de fick höra detta. Och visst är det väl alltid bra med repetition. Hade dock gärna fått infon i pappersform istället så att man fick rida för pengarna 😉 Nu har jag inte ridit på flera veckor och dessutom är det påsklov så bu dröjer det ännu längre 😦 Tänkte dock ringa instruktören imorgon och fråga om möjligheter att ta en privatlektion under påsken. Håll tummarna för mig!

Just det! Min statistik sköt i höjden häromdagen med 290 visningar och över 160 unika besökare. Jättekul! Nu börjar siffrorna dala ner till mer normala nivåer men jag har sett att ni besökare är mer spridda över världen än förut, häftigt!

20140413-210703.jpg
Du som hittat hit för första eller kanske andra gången – lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om bloggen. Jag skriver ju till stor del bloggen som en dagbok över min utveckling för mig själv men också för er.

Kategorier allmänt, lektioner

4 reaktioner till “Gårdagens teorilektion

 1. Ganska tråkigt med något man redan kan, men också nyttigt att gå igenom det igen så att om man blir osäker någongång så har man en tillbakablick att titta på. Skulle va kul om du skrev här vad ditt mål med ridningen är pch vad du helst vill rida för sorts hästar.

  Gilla

  1. Bra idé, självklart ska jag dela med mig av mina mål/tankar!

   Gilla

 2. Vet hur det där känns när man går igenom något på teorin som man redan kan. Men som du sa är det bra med repetition. Jag har fått rida igen sådana teori-tillfällen eftersom det har varit spridd kunskap i gruppen och det vi gått igenom har då varit nytt för andra 🙂
  Håller tummarna att det blir privatlektion för dig!

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close