Äntligen film!

Jag var tvungen att ta bort ljudet då min ridlärare inte ville att hennes röst skulle vara med. Därför kan ni inte höra övningarna ropas ut eller feedbacken men jag hoppas att ni förstår på ett ungefär ändå 🙂

Strössla på med kommentarer nu – vad ser ok ut, vad kan jag göra bättre, vad ska jag öva på?

Mina egna kommentarer:

Jag är inte supernöjd med min insats idag men inte heller missnöjd. Det jag inte riktigt fick till var att hålla uppe tempot. Darkella behöver påminnas och jag hade så mycket annat att tänka på hela tiden att jag liksom missade att driva. I början hade vi också svårt för hörnpassagerna och rev x antal koner (:-P).

Det jag är nöjd med (särskilt efter att ha sett mig själv på film) är att 1. jag har verkligen fått ett bättre skänkelläge – äntligen! och 2. jag använder väldigt små hjälper jämfört med de andra i gruppen.

På listan över saker att träna på (och här vill jag gärna ha er hjälp) så skriver jag upp:

 1. händerna – flytta ner dem ett snäpp eller två
 2. våga korta tyglarna
 3. driv bättre med sätet/höften för att behålla tempot
 4. kom ihåg att ställa hästen lätt inåt in i, och inuti volten

Läs hela inlägget om lektion nr 24 här: https://ryttarlivet.com/2014/05/11/lektion-nr-24/

Kategorier filmer, lektioner

10 reaktioner till “Äntligen film!

 1. Håller med, jätteduktig verkligen! Om jag ska leta saker att påpeka så ser ut lite som att du ”häver” dig upp lite i lättridningen. Kanske träna på att använda bålstyrkan mer i lättridningen och inte bara ”skjuta” dig uppåt med fötterna? Gud vad svårt att förklara, ha ha 🙂 Korta tygeln som sagt. Men jag tycker du sitter fint och hellre lite för hög hand än för låg, så länge den är följsam. Superbra jobbat tycker jag! En bra grej att träna är att bli longerad utan stigläder för att träna sits och följsamhet. Keep up the good work!

  Gilla

  1. Jättetack för fin feedback, vad glad jag blir! 🙂 Ja, jag känner själv att jag inte har en jättenaturlig lättridning. Hur använder man bålstyrkan?

   Gilla

 2. Jag håller med de andra så behöver inte skriva ner allt igen.
  Men gud vad duktig du är! Tycker det är jätteroligt med film och se din utveckling. Jag tycker att du ska vara stolt över dig själv som rider såhär bra under så kort tid! 😀

  Gilla

  1. Tack Amanda! Vad kul att höra att du tycker att det går åt rätt håll 🙂 Önskar att jag kunde rida oftare bara så att man kunde utvecklas snabbare. Jag lär mig verkligen nya saker varje gång.

   Gilla

 3. ja, stiglädren ser lite lite långa ut. kanske enklare att fortsätta utveckla skänkeln (som du gjort bra hittills) om du kortar lite, får du snäppet bättre balanserad sits av att korta lädrena så frigör du ju benen mer för än mer lätta skänkelsignaler i olika lägen.

  tycker du gjort jättebra utveckling, kul att se.

  Gilla

  1. Tack! Jag tyckte att de kändes väldigt korta redan men det är säkert en vanesak. Ska prova nästa gång!

   Gilla

 4. Håller med Malin.
  Sedan vet jag inte hur det känns för dig, men dina stigläder ser lite långa ut.
  Men som sagts, våga korta tyglarna ännu mer och låt henne inte gå iväg när du inte har suttit upp ordentligt.
  Ser annars fint ut 🙂

  Gilla

  1. Gör de? Jag tyckte att de kändes lagom men jag är ju så ovan så det är svårt att säga 🙂 Tack för tipsen!

   Gilla

 5. Det jag tycker du kan förbättra är en del av de saker du själv har sett samt lite annat

  * Låt henne inte gå iväg innan du är klar med stigbyglar osv.
  * Korta tyglarna
  * Mer innerskänkel på volten och ställ lite mer inåt, tänk en lätt böjd banan
  * Det ser ut som att du lutar dig lite framåt när du ger travskänkel

  Gilla

  1. Tack! Har inte tänkt på det där med att hästen går iväg innan man är helt klar med stigbyglarna men nu när du påpekade det känns det ju självklart ur säkerhetssynpunkt. Du kan nog ha rätt kring travskänkeln, jag har en tendens att ”gunga fram” som jag måste öva bort. Tack för feedbacken!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close