Lektion nr 24

Darkella

I går red jag ännu en för mig ny häst, Darkella. Måste erkänna att jag inte vet ett jota om henne (blir läxan till nästa gång) annat än att hon enligt utsago kunde bli riktigt tjurig i spiltan så därför skulle man göra i ordning henne i gången. Vilket jag gjorde utan problem. Skönt.

Lektionen idag blev en riktig höjdare, dels var vi inte så många (= mer utrymme och mer individuell feedback) och så tyckte jag att ridläraren var på topp idag med roliga övningar och mycket bra tips och coaching till alla. Full pott! Dessutom… *trumvirvel*… så var Andreas med och filmade från läktaren. Jag har suttit halva natten (bokstavligt talat, klockan är just nu 03:09) och tittat på filmerna och redigerat ihop sju minuter och fyrtiofem sekunder för er som är nyfikna att se hur det går för mig. Och jag är idel öra att höra vad ni tycker (bra som dåligt!).

På ridlärarens begäran har jag tagit bort ljudet. Hoppas ändå att ni får en uppfattning om min ridning och vilka övningar vi gör 🙂 Se filmen här:

Några snapshots:

darkella1

drkella3  darkella5 darkella6  darkella2

Jag är inte supernöjd med min insats idag men inte heller missnöjd. Det jag inte riktigt fick till var att hålla uppe tempot. Darkella behöver påminnas och jag hade så mycket annat att tänka på hela tiden att jag liksom missade att driva. I början hade vi också svårt för hörnpassagerna och rev x antal koner (:-P).

Det jag är nöjd med (särskilt efter att ha sett mig själv på film) är att 1. jag har verkligen fått ett bättre skänkelläge – äntligen! och 2. jag använder väldigt små hjälper jämfört med de andra i gruppen.

På listan över saker att träna på (och här vill jag gärna ha er hjälp) så skriver jag upp:

 1. händerna – flytta ner dem ett snäpp eller två
 2. våga korta tyglarna
 3. driv bättre med sätet/höften för att behålla tempot
 4. kom ihåg att ställa hästen lätt inåt in i, och inuti volten

Har ni några fler tips efter att ha sett bilderna och filmen? Hur tycker ni att det ser ut?

Kategorier filmer, lektioner

5 reaktioner till “Lektion nr 24

 1. Åh vad kul det ska bli med film!
  Jag håller med om det du skriver men jag måste säga att du har en fin sits och är jätteduktig för att inte ha ridit så länge 🙂

  Gilla

  1. Tack snälla! Jag känner att sitsen verkligen har förbättrats på sistone och det var kul att få det bekräftat på film 🙂 hoppas verkligen att jag får ok att publicera den nu efter allt jobb!

   Gilla

 2. Vad roligt med en film! Tycker att du är jätteduktig (även fast du rider över konerna!) 😉 haha
  Men jag håller med dig över punkterna, ställa lite inåt, våga korta tygeln lite så du får bättre kontakt med hästen och rida på lite 🙂 Men riktigt roligt med en film!

  sv: Tack för din feedback 😀

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close