Lektion nr 36

Jag fick välja mellan tre hästar idag: obeprövade lite spattiga Wicke, heta Wilma eller sengångaren Helge. Läs detta med glimten i ögat, de är alla fina hästar om än med sina speciella egenheter 😉 Jag ville ha det lugnt och stabilt idag så valet blev enkelt – gamle Helge.

IMG_5890.JPG
Det första som slog mig när jag gick fram till spiltan är hur stor han är! Jag har ju mest ridit just stora halvblod men de senaste veckorna har jag vant mig vid Robinson och Leon som knappt når 150 cm över manken 🙂

Som vanligt var han omöjlig att tränsa men det gick med lite hjälp. Satte dock nosremmen fel – jag glömmer att nosrem med ring ska vara UTANPÅ bettringen. Bättre lycka nästa gång!

Idag övade vi mycket voltarbete med fokus på ställning och att förstora och förminska volten med skänkelhjälper. Jag tycker att det gick riktigt bra för oss.

Den stora utmaningen/lärdomen för mig denna lektion var att rida med riktigt lååååånga läder. De måste ha bytt läder på Helge för när jag hade dem på första hålet så hamnade stigbyglarna bara någon enstaka centimeter över min fotsula. Jag har aldrig suttit så djupt i sadeln som idag! I traven tyckte jag först att det var obehagligt, jag kom ju knappt upp nåt under lättridningen. Känner att träningsvärken kommer komma som ett brev på posten 😉

I slutet av lektionen skulle vi fatta galopp. Jag vet att de flesta inte brukar lyckas få igång Helge i galopp men han hade bra bjudning. Dock kände jag direkt när han började öka att jag inte fick tillräckligt stöd i stigbyglarna så jag valde att sakta ner och gå undan istället. Lite tråkigt men jag är inte redo att galoppera utan stigbyglar.

Nästa gång skulle vi fokusera mer på galoppen som vår instruktör ser som vårt största utvecklingsområde. Får hoppas på en annan häst eller lite kortare läder då. Jag ska dock ha lite längre läder än jag haft förr, när jag väl vant mig kändes det rätt så bra i skritt och trav.

Svettig som en gris var jag efter lektionen som var ganska krävande, trav i lättsits och hårt arbete med skänklarna! Dessutom på Helge som man måste driva på ordentligt. Allt som allt en tuff men utvecklande och rolig lektion.

2 tankar på “Lektion nr 36

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s