Idétorka och härliga stunder

IMG_6227.JPGNu sitter jag på bussen ut till mina morföräldrar som har passat Sintra när jag varit på resande fot. Resan från stallet dit tar väl en två timmar (buss 15 min, pendeltåg 15 min, tunnelbana 20 min, buss 45 min och så lite väntetid emellan samt promenader). Men vet ni, det gör inget! Jag sitter med värsta smajlet efter ett par härliga timmar i stallet, inget kan förstöra det! 🙂

Jag märker att Leon vet vem jag är nu. Han tvekar inte en sekund på att följa med mig och är verkligen världens snällaste! Idag övade vi i stort sett på samma saker som sist men med lite mer trav (försöker sitta men guppar fortsatt…) och galopp än tidigare och fokus på att få honom i form.

Det blev mycket serpentiner, volter, åttor. Jag tränade också (i skritt) på att antingen ha fram- eller bakdelen på spåret och den andra delen (😉) innanför spåret. Det blev också skänkelvikningar, vilka kändes riktigt fina!

Jag hade tänkt addera en ny övning till repertoiren, framdelsvändning, men när jag väl skulle göra den blev jag osäker på hur den ser ut! Hahah!

Jag skulle verkligen behöva nån som var på plats och kollade hur allt såg ut, hjälpte till att korrigera och inte minst gav mig lite nya idéer! Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska hitta på och jag märker att Leon gillar när vi varierar oss. Att skritta/trava längs fyrkantsspåret och öva halter (vilket vi gör en hel del) är inte riktigt hans grej. Han tappar intresset rätt så snabbt. Och jag får hjärnstopp. Hur länge brukar ni rida samma övning? Och hur många olika gör ni under ett ridpass? Och hur länge rider ni totalt?

För oss blev det ungefär 45-50 minuter idag. Det kom ett annat ekipage, som hade tränare med sig och jag tycker att det är lite jobbigt. Tänker att de ska titta på min ridning och tänka ”herregud, vad gör hon?!” vilket de säkert inte gör, men ändå. Jag vill liksom få bekräftat av någon att det jag gör ser rätt ut innan folk får se mig rida. Förstår ni?

Hur sin helst… Känslan var jättebra idag. Leon var glad, pigg. Lyssnade jättebra till hjälperna. Till nästa gång ska jag läsa in mig på Lätt C:1 så att vi kan öva på alla delar däri. Prio 1 är verkligen detta med att sitta ner i traven. OMÖJLIGT! 🙈

IMG_6232.JPG

IMG_6240.JPG

Kategorier medryttarlivet

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close