Helt uttråkad

IMG_6366.JPGNu är jag så trött på att vara sjuk! Av någon anledning kan jag inte sova (jag som är känd för att kunna sova var som helst, när som helst!) så jag bara dåsar i soffan och kollar på skit-tv.

Jag orkar knappt röra mig till köket och det är sjukt frustrerande! Vill bara bli frisk nuuuu!

Tills dess tänkte jag dela med mig av gruppindelningen från den ”nya” ridskolan som jag kanske ska byta till.

Just nu rider jag på nivå 1 men skulle vilja få plats i en 2:a. Den senaste ridläraren tyckte att jag kunde rida i en 2:a eller 3:a. Vad tycker ni om nivåerna nedan?

Intro:
7 veckors introduktionskurs och resten av den första terminen. Ska kunna stopp,
stanna, styra och börja med dom raka ridvägarna.

Nybörjare:
Andra terminen. Säkra i lättridningen. Kunna dom raka ridvägarna och dom stora böjda ridvägarna. Träna på lättsits, trava över bommar och fördelning. Börja känna på galoppen. Skritt och trav i skogen.

H1/P1:
Skritt, trav och galopp. Fortsätta att träna på de böjda ridvägarna. Sitta på rätt sittben. Travhoppning. Säkra i skritt och trav i skogen.
Mål: Kunskap motsvarande märke 1.

H2/P2:
Kunna alla ridvägar. Helt säkra i galoppen. Kunna rida utan stigbyglar. Börja med ställning, böjning och sidförande hjälper. Alla gångarter i skogen.
Mål: Dressyrprov för märke 2 och kunna hoppa flera hinder i följd.

H3/P3:
Fortsätta träna på sidvärtsrörelser och böjning. Mellangångarter, halvhalter, ryggning och vara medvetna om rättvänd galopp. Hoppa banor, terränghoppning och kontrollövningar. Mål: Rida ett godkänt LC:1 och kunna hoppa en hel bana.

H4/P4:
Rida de allra flesta hästarna i stadig form. Träna på förvänd galopp, bogen in och tagen bakdel.
Mål: Rida ett godkänt LB:1 och kunna hoppa en LD bana.

H5/P5:
Rider alla hästar i en stadig form. Träna på skolorna och enkla byten. Mål: Rida ett godkänt LA program och hoppa en LC bana.

Annons
Kategorier allmänt, lektioner

En reaktion till “Helt uttråkad

  1. Utifrån vad du skriver om din ridning och det lilla jag sett på filmerna tror jag att nivå 2 kan vara lagom. Det är ju ingen vits att börja i en grupp som är för avancerad för då missar du viktiga grunder längs vägen. Bättre att byta upp en nivå efter en termin eller så. Så tänker jag i alla fall 😊

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close