Lektion nr 48

Jag var väldigt nöjd med gårdagens lektion. Den var bra upplagd, alla i gruppen hade ett bra flyt och jag tycker att vi fick bra feedback (vilket är det jag tidigare har saknat en del på den här ridskolan).

Vi började som vanligt med att skritta på långa tyglar. Jag brukar alltid passa på att testa lite halter och tempoväxlingar i skritten så att jag och hästen kan känna in varandra. Därefter travade vi på fyrkantsspåret och jag fick bannor för (nej, inte riktigt – men jag blev upplyst om) att jag ger för mycket eftergift på tygeln, mina armar bli för ”raka”, jag öppnar min hand och ger helt enkelt inte rätt stöd i tygeln. De framsträckta armarna gör dessutom att hela min överkropp tippar framåt. Jag har verkligen svårt för det här, och det bottnar i att jag är rädd att dra hästen i munnen. Men – en korrekt hand och överkropp blir mjuk och följsam, till skillnad från en stel arm. Så det blir till att öva, öva, öva! Eller framför allt – tänka på detta!

Här kommer några bilder med dåliga armar, och några lite bättre (tycker jag i alla fall). Ser ni någon skillnad?

framsträckta armarlutar fram hållning sidan2trav2 trav1   hållning sidan hållning bak försöker rätta till

Efter ett tag fick vi lämna fyrkantsspåret för att börja trava in  och ut på bågar. Om man ville fick man här göra skänkelvikningar men när jag tittar på filmerna tror jag att det bara var jag som försökte. Och det blev kanske inte helt perfekt, men vad tusan!

Edit: gaaaaah jag blir galen! Hade lagt in filmer och bilder här och massa mer text och allt är borta?!!? Ska försöka fixa det… 😦

Kategorier allmänt

En reaktion till “Lektion nr 48

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close