Lektion nr 48, fortsättning

Jaha, av någon anledning försvann halva inlägget jag hade skrivit ihop vid publiceringen så här kommer ett nytt försök…. Hur lektionen startade kan ni alltså läsa i inlägget nedan (eller genom att klicka här).

Efter uppvärmande skritt travade vi alltså på fyrkanten och så här såg det ut:
(Varning för väldigt speciell djungelpopmusik! Ridläraren vill inte höras på filmen så därför måste jag lägga in nån musik, och jag hittade denna gratis på nätet. Låter hemskt så mute är ett hett tips ;-))

Efter några varv på fyrkanten så började vi jobba med bågar där man om man ville kunde öva skänkelvikning. När alla hittat vägarna och hade bra koll på hästarna lade vi till höger galopp. Jag har gjort en liten skiss som jag hoppas ni förstår er på 🙂övning

Hela tiden i höger varv alltså, som en timglasfigur. Jag tycker att det gick rätt så bra för mig och Robban, men några skänkelvikningar i galopp vet jag inte riktigt om vi fick till 😉

Här kommer en film från övningen (med samma djungelpopmusik, sorry!:

Hur tycker du att det ser ut? Uppskattar verkligen feedback på vad jag kan förbättra och hur 🙂

Annons

9 reaktioner till “Lektion nr 48, fortsättning

 1. Wow vilken skillnad!! Vad duktig du har blivit! 🙂
  Testa att korta dina stigläder ett hål så tror jag att du får lättare att trampa ner hälen och i och med det, lättare att rida lätt med en stadigare underskänkel. Tänk att hela skänkeln ska ligga intill hästen utan att klämma. 🙂 Kram

  Gilla

  1. Åh tack snälla! Vad glad jag blir 🙂 Ska testa att korta lite nästa gång. Tack för tipset!

   Gilla

 2. Tycker också att du har blivit jätteduktig sen sist jag såg film. Det jag också tycker du kan förbättra är armarna som någon redan nämnt annars tycker jag det ser fint ut 🙂
  Den här med att rida lätt utan stigbyglar är en jättebra övning. Man får verkligen använda mycket ben 😉

  Gilla

 3. Ha ha. Ja det är inte så lätt precis och inget att nöta på med varv efter varv kanske, men om du provar litegrann känner du nog var stabiliteten behöver förbättras. Och när du har stigbyglarna så tänk häl ner hela tiden så att du inte häver upp på tå, men det såg inte ut som att du gjorde det nu. Jag tycker verkligen du har blivit jätteduktigt. Vet många som har ridit i decennier som inte är mycket bättre.

  Gilla

 4. Ah men hurra vad du har förbättrat dig snabbt. Jättestor skillnad mot filmerna här om veckan tycker jag. Inte framåtlutad och mer stabil hela du. Visst kan armställningen förbättras (försök ha armbågen lite böjd så blir det mer flexibelt fram mot hästens mun) och underskänkeln är lite flaxig om man ska vara petig. Men bravo säger jag! 👏

  Gilla

  1. Tack snälla! Vad kul att du ser skillnad! Ja, jag försöker tänka på att böja armbågen men den liksom dras framåt av sig självt hela tiden, haha! En evig fight. Ja, underskänkeln flaxar en del vid lättridningen. Har du något tips på hur man ska tänka/göra för att hålla den på plats?

   Gilla

   1. Jag antar att det handlar om att använda rätt muskler och inte ”häva sig upp” i stigbyglarna. Att träna lättridning utan stigbyglar kanske? Jag är inget proffs så kolla med ridläraren 😊 Men det kommer nog lösa sig oavsett, men kanske snabbare med ngn riktad övning.

    Gilla

   2. Jag häver mig som du säger… Hur tusan rider man lätt UTAN stigbyglar? Låter helt omöjligt, haha! Det här ska jag googla/youtuba ikväll. Tack för tipset!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close