Decisions, decisions

Tidsinställt inlägg:thinking-cap

Jag sitter och tänker på hur jag ska göra med ridlektioner nästa termin. Det finns egentligen tre huvudval:

1. Fortsätta på nuvarande ridskolan
2. Börja på den ”nya” ridskolan (och sluta på den nuvarande)
3. Sluta rida grupplektioner helt och ta privatlektioner varannan vecka (istället för grupplektion varje vecka).

Kostnadsmässigt så är alternativ 1 dyrast. En lektion/vecka = 350 kr
Alternativ 2 är billigast med 200 kr/vecka och innebär att jag kan ta några privatlektioner under terminen för pengarna jag ”sparar”
Alternativ 3 varierar beroende på tränare (om jag tränar med Leon eller på en ridskola) men hamnar mellan ca. 200-300 kr/vecka.

Anledningen att jag började rida i grupp på ridskola var ju dels att det kändes som det självklara första steget för en nybörjare, men också för att det kändes kul att få träffa nytt folk. Som jag har berättat förut så har tyvärr ingen ”gruppkänsla” infunnit sig utan alla är väldigt fokuserade på sin egentid och ridning och int epå att lära känna andra. Men det kan ju alltid ändras och alla grupper är ju olika!

Ju mer jag tänker på det här desto mer känner jag att jag kanske borde skippa gruppridningen och bara rida privat. Jag tror att jag kommer utvecklas snabbast på det viset. Men å andra sidan blir det ensamt…

Utöver hur jag gör med lektionerna kommer jag fortsätta rida Leon en gång i veckan (det är i alla fall min plan :)).

Vad tycker du? Hur hade du valt?

6 reaktioner till “Decisions, decisions

 1. Jag skulle absolut fortsätta i gruppen minst en ggr/v. Det är antalet timmar i sadeln som ger övning och färdighet. Att få testa tekniker på olika hästar.
  Men tråkigt att gruppkänslan inte infinner sig. Jag rider 1 1/2 ggr/v. Min ena grupp är fantastisk och mycket av skälet till att jag fortsätter där. Den andra gruppen fortsätter jag i för att ridläraren är fantastisk – gruppsammanhållningen är däremot sisådär. Men jag får timmar i sadeln.
  Jag brukar säga att rida en gång i veckan underhåller det man lär sig. Med minst två ggr/vecka utvecklas man. Tyvärr… Det är nötning som gäller id ridning. Att nöta nöta hela tiden så att man till slut får ett muskelminne och gör saker per automatik. Det är dyrt och jättesvårt att rida – but sooooo worth it! Och man kan göra det hela livet!

  Gilla

  1. Jo så är det ju, jag behöver rida flera hästar och måååånga timmar. Men det kan jag ju göra på privatlektioner a + att jag får timmar i sadeln med Leon. Men jag lutar nog lite åt att ta platsen på den nya ridskolan + ta privatlektioner när jag har tid och råd. En bra kombo! Tack för din kommentar och dina råd! Alltid skönt att bolla 🙂

   Gilla

 2. Jag skulle gå i alla fall en termin till då du trots allt inte har ridit så länge. Som föregående sa behöver man rida många hästar för att utvecklas.

  Gilla

 3. Jag hade egen ponny innan och jag fortsatte att rida lektioner på ridskolan då det är nyttigt att rida andra hästar, träna mer med honom och att fortsätta hålla kontakten med vännerna jag hade. Jag tycker det är väldigt tråkigt att du inte känner den sammanhållningen för det är ju en stor anledning till varför jag också rider i grupp på ridskola. Dock är vi max 4 st i vuxengrupper och helst 5 st i barngrupper på min ridskola vilket gör att alla verkligen får tid till att få feedback osv.
  Självklart utvecklas man mer under privatlektioner men jag tror det blir ganska ensamt. Nu skriver jag utifrån mig själv vad jag tycker.
  Hur många är ni i varje grupp på den ”nya” ridskolan?

  Gilla

  1. På både den gamla och nya är det 12 pers i gruppen så det är stoooor skillnad mot hur det är för dig tyvärr. Jag kan tänka mig att man blir mkt mer sammansvetsade i en liten grupp medan det blir mer anonymt i så pass stora som grupperna är här…

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close