Min juldag

Såhär vackert var det ute hos Leon idag! Det var 8 grader kallt så jag invigde min ridoverall (kanske världens bästa grej!) och så red vi ut.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ccf/61700017/files/2014/12/img_6923.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ccf/61700017/files/2014/12/img_6924.jpg
Leon var inte så jullugn som jag dock – han hade verkligen nerverna utanpå idag! Han spejade, stannade, hoppade till och andades tungt åt både det ena och det andra (och emellanåt till synes ingenting). Jag vet inte vad det berodde på, kanske kylan eller att han inte fick äta sin lunch förrän vi kom tillbaka. Vid ett tillfälle avgav han till och med ett ”tut”. Jag har aldrig hört något liknande från en häst, det var ingen frustning eller gnäggning utan ett tut, som en elefants läte! Känner ni igen detta?

Jag valde i alla fall att ta det lugnt och valde då en lite kortare tur och grusvägarna framför stubbåkrar och vackra ridvägar i naturen. Men grusvägarna går inte av för hackor de heller som ni ser!

Nackdelen med detta vackra kalla landskap är att marken är frusen och hård. Det gör att vi inte kan träna på banan som jag skulle vilja. Just nu hade jag önskat mig ett ridhus ute hos Leon… Så att vi kunde växla mellan uteritter och dressyrarbete. Och detta för att programridningen på ridskolan blir av! På söndag gäller det! Hade behövt öva/träna mycket mer men det får bli som det blir – det är ju trots allt på skoj! 🙈🙉🙊 Berättar mer sen!

6 reaktioner till “Min juldag

 1. Vilken fin dag! 😀
  Flingan blir alltid nervig när det är kallt ute så det är säkert det! 🙂 Och det där med lätet så kan det säkert vara varningsläte när han ser något ”läskigt”, så gör Flingan också, men han gör även så om han busar i hagen! 🙂

  Gilla

 2. Var har du köpt din ridoverall någonstans? Är möjligtvis ute efter en 😀

  Gilla

  1. Från Hööks (dock förra årets modell)! Jag älskar den (förutom att fickorna är lite konstigt placerade). Betalade 799:-. Tyvärr är årets modell chockrosa och kostar över 1000-lappen. Men den gamla kanske finns kvar i fler butiker?

   Gilla

 3. Kan säkert ha med både kyligt väder och tom mage att göra att han var mer på tårna. En häst ska helst inte motionera på tom mage.
  Jag brukar kalla tutandet för drakblås, det är ett varningsläte.

  Gilla

  1. Helt tom mage hade han inte då han ätit frukost och fick kanske en tredjedel av lunchen innan vi gick ut, men kanske bidrog det ändå. Drakblås? Ja, ett sånt var det! Det var ett passande namn faktiskt 🙂

   Gilla

   1. Då var det säkert kylan =)
    Lite hö innan motion brukar vara bra för att magsyran inte ska skvimpa omkring.
    =)

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close