Lördagen med Leon

2015/01/img_7211.jpg

Jag ska vara ärlig, jag var på sådär humör när jag tog bilen ut till stallet på lördag förmiddag. Jag hade helt ruttnat ihop på att inte kunna rida ordentligt på grund av snön.

Väl framme hos Leon glömde jag i alla fall alla negativa tankar, det är något med den där hästen alltså som bara gör mig SÅ glad!

Vi tog sällskap med en tinker från stallet, Leons hagkompis. [bild] Tyvärr ska Red som han heter flytta till ett annat stall nästa vecka men vi hann alltså med en liten tur ihop. Vi skrittade längs den nu plogade grusvägen (hurra!) så broddarna kunde göra sitt jobb och vi kom säkert fram till utevolten som hade blivit nedtrampad av tidigare ekipage (👍).

2015/01/img_7209.jpg

Vi började med galopp i båda varven varvat med en del trav. Leon blev snabbt mjuk och fin tyckte jag och jag valde att träna på övergångar trav-galopp där vi t.ex. travade 5 steg, galopperade 5, travade 5 o.s.v. Min plan var att få en trevligare, mindre hetsig galopp och att Leon skulle lyssna på hjälperna. Och det gjorde han! Jag bytte hela tiden antal språng så det fanns inget mönster att följa. Ibland var det kanske 10 i trav, 3 i galopp, 5 i trav, 5 i galopp. Emellanåt tog vi lite längre partier i galopp då han fick trycka på mer. Vi hade jättekul och Leon gjorde som vanligt sitt bästa! Vi gjorde även en del övergångar skritt-trav.

Avslutningsvis valde jag att rida hem samma väg som vi kom då jag inte vill hamna mitt i någon sorts jakt igen… Eftersom Leon varit så lyhörd på banan vågade jag mig på att galoppera uppför ”galoppbacken” på vägen hem. Jäklar vad han tryckte på, haha!

Hemma i stallet blev det rykt, lunch och mockning och så ut i hagen igen med Red som också kom tillbaka.

Kolla in den här selfieserien (jag bjuder på även de mindre smickrande bilderna, haha). Hur underbar är han inte? Så mycket glädje, så mycket kärlek!

2015/01/img_7212.jpg

2015/01/img_7213.jpg

2015/01/img_7215.jpg

2015/01/img_72141.jpg

2015/01/img_7216.jpg

2015/01/img_7218.jpg

2015/01/img_7217.jpg

2015/01/img_7219.jpg

Jag har sagt det förut och jag säger det igen – världens bästa Leon!

3 reaktioner till “Lördagen med Leon

  1. å, ja de är ju underbara de här djuren! Hästmular är det bästa 🙂

    Gilla

  2. Så charmiga bilder 😀

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close