Lektion nr 59

IMG_7359

En tjej i min ordinarie ridgrupp rider även på söndagar och då hon var dubbelbokad just idag undrade hon om jag ville ta hennes plats. Självklart! Klockan tio var jag i stallet. Som ni vet så tillämpar stallet ett system där vi elever själva väljer häst efter ett roterande schema. Just idag var det min ridkompis (alltså jag nu då) som skulle välja först. Min favorit Queen skulle gå och jag tänkte ta henne, men så insåg jag att vi var 8 personer som skulle rida, varav jag var minst, och vi skulle ha 6 ponnys och bara 2 lektioner. Därför valde jag en ponny, så att någon större kunde få Queen idag (tyvärr tänkte inte resterande i gruppen likadant så en tunn liten tjej valde Queen… Snopet!).

Jag fick rida Silus som jag ridit en gång tidigare. Han är ganska ”tung”, inte så mjuk och känslig. Och i boxen är han något av en mardröm. Han sparkades med alla ben – och försökte bitas när sadeln skulle på. Och han försöker tugga på allt, och jag menar verkligen allt. Men jag klarade av allt själv, skönt!

Vi gjorde precis samma övningar som i torsdags (skänkelvikningar alltså) och det gick kanske lite bättre än sist. Skillnaden var att jag nu hade bättre koll på att hålla emot med ytterskänkel och yttertygel. Utmaningen är att behålla ”suget”/ bjudningen/farten när man börjar röra sig åt sidan. Svårt!

I slutet av lektionen valde jag att rida utan stigbyglar och jag tycker att jag har mycket lättare för det! Jag skulle vilja testa att rida barbacka, tror det är min grej 🙂

Men nu – packa! Imorgon åker jag till Amsterdam i jobb och på onsdag bär det av till Borgafjäll! Ser verkligen fram emot det.

Happy Sunday!

Ps. På bilden ser ni några av ridskolans ponnyer (ponnies?) som just släppts ut i hagen. Vilken glädje!

Kategorier lektioner

7 reaktioner till “Lektion nr 59

 1. jessietennisberg 9 februari, 2015 — 08:47

  Har du provat att rida med sporrar? Tyvärr är ridskolehästar ofta lite skänkeldöda så ibland tycker ja att det är ett bra alternativ. Jag gjorde det i går och jäklar så mycket bättre det gick. Bra om man har ridit hästen förut så klart så man vet om sporrorna behövs och självklart börjar man med korta, runda sporrar. Prova!!

  Gilla

  1. Nej, aldrig på ridskolan. Jag red med sporrar en gång i Italien tror jag. Jag tror att det kan vara ett bra alternativ men då vill jag också lära mig att använda dem på rätt sätt. Använder ni sporrar på din ridskola?

   Gilla

   1. Det är nog väldigt olika och beroende på nivå och häst. Inget som varken uppmuntras eller avråds ifrån. I min grupp är det bara jag vad jag har sett. Men jag frågade min ridlärare och hon tyckte det var okej. När jag red som ung så hade ju alla sporrar men nu verkar det inte lika vanligt längre. Vilket är bra på sätt och vis men ibland så 😉

    Gilla

 2. Hej! Jag tror det kan funka men det beror mycket på ridläraren. I min grupp (vi började samtidigt) utvecklas vi lite olika. De som har kommit lite längre får mer instruktioner av ridläraren fast vi gör samma övning. Kunskapen byggs på på ett bra sätt. Kanske var det så att ridläraren behövde känna av de nya eleverna (vilken balans de har samt hur de funkar med just den hästen mm). Hoppas att det går bra i fortsättningen!

  Gilla

 3. Åh va roligt med skänkelvikningar! så svårt bara.

  Jag har en fråga till vem som helst som vill svara, jag har ridit 1 termin nu på ridskola(nybörjar nivå) och är inne på den andra nu. Förre veckan började det 2 st nya som aldrig har ens suttit på en häst. Den lektionen var en mardröm då dom inte kunde svänga eller något alls o vi jobbade bara i trav på fyrkantspåret vilket var så tråkigt då vi har gjort nya saker innan det. Min fråga är iaf hur det kommer påverka gruppen ? jag menar att om dom är så dåliga att dom kommer dra ner gruppen eller om det kommer funka ? Har du varit med om något liknande ?

  Gilla

  1. Ja, supersvårt!

   Jag förstår att det kändes tråkigt att ”gå tillbaka” till nybörjarövningar. Att sätta in några som aldrig suttit på en häst direkt in i en grupp som ridit ett halvår känns kanske lite konstigt. Samtidigt måste man ju börja någonstans och om er ridskola inte erbjuder en introkurs för nybörjar-nybörjare så att säga så finns det inte så mycket att välja på.

   Jag har ju flera gånger varit den som har varit sämst i grupper jag ridit i. Men – ridläraren har aldrig tagit ner nivån för hela gruppen till mig utan de har kört på med sitt. Vid de fall jag inte hängt med så har jag fått göra någon enklare medan de andra fortsatt med sin övning.

   Jag vet inte hur avancerade ni är nu men jag tror att de två nya ganska snabbt kommer kunna tillräckligt för att hänga med och inte sinka er.

   Om det blir ett problem och du känner att detta hämmar ditt lärande så ska du självklart prata med din ridlärare. Kanske kan du få flytta upp en grupp?

   Hoppas att det blir bra! Uppdatera gärna om hur det går för dig 🙂 Kram!

   Gilla

  2. Jag tycker också att du ska prata med din ridlärare. Men betalar ju ändå för sina lektioner och vill få ut nånting av dom.

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close