Gothenburg Horse Show – lördagen

Hej vänner!

TACK för att i har stått ut med bloggtorkan de senaste dagarna. Tiden har inte funnits där helt enkelt. Nu ikväll har jag äntligen fått ta en titt i kameran, och tyvärr får jag säga att bilderna blev sådär. Ljuset i Scandinavium var inget att hurra för och jag orkade aldrig fixa och trixa med kameran heller. Nåja, trots att bilderna är långt från perfekta så tror jag att de ger en hyfsad bild av helgen.

Vi börjar med lördagen! Jag och Denise körde från Stockholm lördag morgon och kom fram runt 15-tiden. Hotellet hade dock missat vår bokning så det blev en svettig timme med samtal till hotellchefen etc. innan han lyckades lösa parkering och rum till oss (men det gick!). Vi sprang direkt över (ja, över gatan alltså – så nära bodde vi) till Scandinavium för att försöka få tag på biljetter till kvällen. Vi hade dammsugit Blocket, men inget att finna. Inte heller fanns det biljetter på plats tyvärr. Därför spenderades lördagskvällen på mässan.

Och så här såg det ut på Svenska Mässan och Eurohorse:

ghs10a
En salig blandning av montrar

ghs15a
Massor av sadeltillverkare på plats
 ghs3a
Schabrak i alla former, färger och prisklasser

ghs4a
Stövelstöd är bra att ha

ghs5a
Italienska handsydda stövlar i mer eller mindre galen form

ghs6a

ghs7a
Att brodera namn och loggor på schabrak och annat var populärt

ghs8a

ghs9a Även heminredning kunde man hitta. Här en liten bronsstatyett (?) för 12.000 SEK
ghs13a
M
in favoritlook på mässan: marinblått och aprikos/orange! Snyggt!

Jag kan absolut säga att mässan hade det mesta i häst- och ryttarväg. Här fanns hundratals sadlar, tusentals färgglada schabrak, stövlar i alla former, foder, försäkringar, grimmor, tävlingskläder och bett. Och allt däremellan. Här fanns hjälmar från 350 kr upp till över 5.000 kr.

Generellt skulle jag dock säga att det var mycket ”samma lika”. Samma Pikeurbyxor (med små variationer i pris, och aldrig riktigt billigt) i många, många montrar. Samma Roeckl-handskar. Liknande schabrak. Och priserna? Tja, det var inte så man gick helt bananas direkt. Vissa montrar erbjöd 10% avdrag på det vanliga priset medan andra basunerade ut ”70% på utvalda varor” (vilket oftast bestod i nån fyndkorg med struntsaker).

Jag vet inte vad ni säger men jag vill helst fynda på mässor. Det ska vara (mycket) billigare än i butik/på webben för att jag ska orka trängas med tusentals andra, byta om bakom ett skynke o.s.v. Jag vill ha heta mässerbjudanden helt enkelt! Och de var, i ärlighetens namn, inte helt lätta att hitta.

Men jodå, några fynd kom jag faktiskt hem med (jag är ju rots allt något av en fyndspecialist, fråga Denise bara), men dem har jag inte hunnit fota ännu så ni får suga på den karamellen lite 😉

Var du på plats (eller har ni varit där tidigare år)? Vad tyckte du om mässan?

2 reaktioner till “Gothenburg Horse Show – lördagen

  1. Håller med dig om att det oftast var samma saker i de olika montrarna. Inte särskilt billigt var det heller och som du skriver så trängs jag inte då heller med en massa folk. Tycker det är liye tråkigt att det är så höga priser… Det jag kom hem med var hästgodis, två grimmor och ett täcke 🙂 var såklart riktigt sugen på schabrak och sådant men det får vänta ett år tills jag börjat sitta på henne 😉

    Gilla

    1. Täcke var det ju bra att du hittade iaf (om det var billigt ;))! Men lite trist ändå att priserna var så höga när man var sugen på att fynda…

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close