Lektion nr 68 (hoppning)

  

Igår red jag inte i min vanliga grupp. Andreas och jag skulle på valborgsmiddag hos ett par vänner så därför kollade jag med ridskolan om jag kunde rida med gruppen innan oss (en nivå lägre). Det gick bra och jag blev tilldelad Pinnen som de i denna grupp tydligen inte var så förtjusta i. Lustigt det där för i vår grupp är han poppis!

Hoppning stod på schemat, kul! Eftersom nivån är lägre i den här gruppen så var övningarna lite enklare men vi fick börja med att trava runt fyrkantsspåret och att då öva på att stå i fältsits. Vad svårt det är! Att rida lätt är ju plättlätt men att försöka stå upp en längre bit är… Vingligt! I alla fall med så superkorta läder som jag hade förberett inför hoppningen, haha!

Därefter galopperade vi också omsöm sittandes, ömsom i fältsits (mycket enklare än i trav!).

Sedan var det dags att trava över bommar och senare avsluta med ett litet hopp. Jättekul som alltid! Det gick bra för mig och Pinnen, det enda som ibland inte går rätt är att han landat i fel galopp. Jag måste helt enkelt bli tydligare med (rätt) galoppskänkel.

Har ni några tips kring det?

Annons
Kategorier hoppning, lektioner

4 reaktioner till “Lektion nr 68 (hoppning)

 1. Hej!
  Du beskriver traven skumpig i fältsits. Det kände jag igen mig i när jag ridit lika länge som dig. Det blir lättare med åren!

  Svar på din fråga är väll att försöka trampa ner på den sidan du ska ha galopp i. Brukar funka för mig.
  Säger också samma som h*n andra som svarat. Blicken och sitsen är nummer 1! Det kan du göra vad FU vill med. Och skänken då såklart. Men i detta fall blicken!

  Förlåt för flummigt svar!

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Kajsa! Inte flummigt alls! Ska testa det där med att trampa ner (och blicken såklart). Kram!

   Gilla

 2. Något som är väldigt viktigt är blicken, om du tittar åt det hållet du ska svänga så underlättar det för hästen att landa i rätt galopp. Man kan också krama lite försiktigt i den tygeln för att förstärka hjälpen. Skulle säga att det allra viktigaste är nog att du vet vart du ska. Om du kollar på bilder där duktiga ryttare hoppar så ser du att de ofta har blicken mot nästa hinder redan i det språnget.

  Sen så blir det lättare när man får upp lite fart och tryck i galoppen. I början när man hoppar så rider man ofta väldigt sakta, och det är faktiskt oftast inte helt lätt att få upp tryck i en ridskolehäst. Jag tycker ofta att det känns som att jag sladdar runt som en galning, och tycker tränaren blivit helt tokig när hon säger att jag behöver mer galopp. Sen när jag kollar på filmen så ser det jättetrögt ut och jag förstår precis varför tränaren ville att jag skulle galoppera på mer 🙂

  Gilla

  1. Tack för tipset! Tänkte på detta när jag red Leon i lördags och tyckte redan att det kändes bättre. Som du säger gäller det att fokusera framåt/på nästa steg och inte på själva skuttet – det löser ju sig självt (förhoppningsvis ;-))!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close