Mitt första föl

fölis2

Nej alltså inte MITT-mitt men det första fölet jag någonsin sett live, på riktigt!

Jag berättade ju att jag åkte iväg på en liten roadtrip i fredags och destinationen var härliga Denise med pojkvän, och så Flingan förstås!

Ända sedan vi var i Göteborg ihop har vi pratat lite löst om att jag skulle konma och hälsa på henne, hundarna och Flingan. Och nu när hon skrivit på bloggen (www.flingans.nu) att det fanns ett livs levande föl i närheten så satte jag mig i bilen och styrde dit!

Fölet (en liten islandshästtjej) var en vecka gammalt nu trodde Denise. Vi stod på betryggande avstånd men hon var SÅ självständig och modig. Sprang runt och upptäckte världen medan mamma betade på som ingenting. Jag trodde inte att de var så coola av sig!

fölis3

Utöver fölsightseeing tog vi en promenad med Denise med sambos två hundar (glömde såklart att fota), gick på loppis (glömde att fota), åt pizza (jorå, glömde fota då med) och avslutade med en sockerchock deluxe (nu kom jag ihåg kameran minsann)!

fika

Jag fick dessutom rida lite på Flingan! Verkligen inget jag hade räknat med men JÄTTEKUL, tack Denise för att jag fick sitta på din pärla!

Ska sätta ihop några bilder på ridturen så får ni se dem i veckan.

Kram på er!

2 reaktioner till “Mitt första föl

 1. Så otroligt söt 🙂 ska bli kul och se bilderna 🙂
  Sv: kul att du också tränar nh med Leon 🙂 det är faktiskt så himla nyttigt och roligt! Jag har ju som sagt också lite problem med det här med uppmärksamheten men som jag skrev igår så hittade jag på saker hela tiden så att vi inte bara gick på rakt spår då hon lätt blir uttråkad av det. Det var mycket halter, volter, bågar m.m. som gjorde henne mer uppmärksam. När det fungerade släppte jag henne och hon följde efter mig hela tiden.
  När jag skriver att jag skickar bort henne så skickar jag bort henne från staketet helt enkelt. I början när vi började träna nh var hon mycket på och förstod inte det här med mitt personliga avstånd. Då fick jag skicka bort henne från mig för att hon skulle förstå att hon får vara när mig när jag bestämmer. Då viftade jag exempelvis med grimskaftet eller mer armarna för att hon skulle förstå. Likadant när det gäller att skicka bort henne från staketet så kan man snurra grimskaftet emot henne eller vifta med armarna 🙂 detta fungerade ju på henne men det är ju alltid olika från häst till häst 🙂 hoppas du förstår hur jag menar hehe lite knepigt att förklara 🙂

  Gilla

  1. Eller hur!

   Okej, då tror jag att jag förstår hur du menar 😉

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close