En härlig studsboll till häst!

flingan2

Ja, så skulle jag beskriva Denise härliga Flingan! Jag har snart ridit i ett och ett halvt år och testat mig igenom många ridskolehästar, och ett par privathästar, men ingen har varit så speciell (i själva ridkänslan) som Flingan!

Flingan är en liten häst (strax över 150) och är väl ganska lik Leon i kroppen. Han är en 6 år ung korsning av arab och knabstrupper (jag hade aldrig hört talas om den rasen förut men det är tydligen en Pippi-häst! Ni vet, prickiga!).

Denise tog över honom när han var två år, oriden och skygg för människor. Hon har gjort ett fantastiskt jobb i att göra honom hanter- och ridbar till och med för en nybörjare som jag! Och det är faktiskt inte så många andra som har ridit Flingan. Tror Denise nämnde att jag blev den fjärde eller nåt så jag är såklart jätteglad att hon (och Flingan) vågade ge mig chansen!

flingan4


Jag märkte direkt när jag satt upp att Flingan var väldigt olik Leon. Leon är en äldre, lugn och erfaren läromästare medan Flingan är en ung, lite stojig studsboll. Och det skriver jag på ett bra sätt, för jag kunde bara inte sluta le under ridpasset! Man blev liksom bubblig inombords av hans härliga energi och busiga men härliga inställning till ridning.

Tyvärr så blev det inte så många bilder, och ingen film, då Denise skulle hinna med att både hantera min kamera och ge oss instruktioner. Jag får väl hoppas på att få chansen att kanske rida honom igen någon gång så att ni (och jag!) får se mer 😉

Men vad menar jag med studsboll då? Jo, Flingan har en alldeles speciell energi, liksom hela han ”spritter”. Han är väldigt känslig för hjälperna och jag använde bara sätet för att växla mellan halt, skritt och trav. Han är väldigt framåt men samtidigt lyhörd (om än lite busig, valpig och vinglig emellanåt).

flingan5

Inför första galoppfattningen fick jag en liten varning om att första språnget lätt kan bli ett hopp. Och jodå, Flingan studsade fram! Jag har aldrig känt en liknande galopp, och då har jag väl ändå ridit ett trettiotal hästar nu. Flingans galopp var så otroligt stor, mjuk och fjädrande. Jag tänkte på en studsboll men Denise sa ”visst känns han som en gunghäst?” och ja, precis så! Häftigt!

flingan

Samtidigt som känslan var underbar så är Flingan ingen nybörjarhäst. Han testade mig ett antal gånger (utan att vara dum) men genom att vara lugn, trygg och konsekvent kom vi bättre och bättre överens.

Det var fantastiskt kul och lärorikt att få sitta på en så pass energisk och känslig häst som jag uppfattade Flingan som. Det är verkligen utvecklande att få prova att rida olika typer av hästar och jag hoppas att jag får chansen till det på ett eller annat vis även efter att jag slutat på ridskolan nu till sommaren.

 

flingan3

TACK igen Denise för att jag fick rida din stjärna! Jag gillar honom skarpt. Han kommer numer tvåa efter Leon 😉

4 reaktioner till “En härlig studsboll till häst!

 1. Så fint du har skrivit om honom! 🙂 Det var en självklarhet att du skulle få prova rida honom, bara roligt att se honom med en ny ryttare och en ”nybörjare” dessutom! 🙂
  Såå kul att du gillade honom!

  Gilla

  1. Klart jag gillade honom, men det märkte du nog redan då – kunde ju inte sluta le/skratta 😀 Finfina Flingan!

   Gilla

 2. Så härligt! 🙂 Jättefina bilder. Fin häst! I temperamentet och typen verkar han ganska lik min gummibollssprätt! 🙂

  Gilla

  1. Ja, han är superfin! Hihi, kan tänka mig att han är lik din stjärna. Jättekul att rida, en härlig energi!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close