Rapport: Hoppkursen dag 1, lektion nr 2

Efter den första lektionen svävade jag på moln. Det var bara SÅ kul och överträffade alla förväntningar!

Till lektion nr 2 kom jag och Santina därför både nyfikade och nyfikna. Gruppen emellan hade nu byggt en ny bana, med ännu fler hinder!


Vi värmde upp på egen hand (känns fortfarande ovant att få rida hur man vill, man vet knappt vart man ska ta vägen!) för att sedan sätta igång. Samma upplägg som tidigare fast med nya hinder, alltså började vi med två hinder för att sedan lägga till fler. I slutet hoppade vi en bana på 9 (!!!) hinder om jag inte misstar mig.

Vi hoppade alltid en och en men eftersom vi bara var fem i gruppen gjorde det mig ingenting, väntan var precis lagom lång för att få återhämta sig lite, fundera på vad man kunde gjort annorlunda och titta på de andra. Alla var duktiga och jag var sämst. Men så var jag också den enda nybörjaren i gruppen, så det känns okej ändå.

Trots att jag var sämst gick det ändå bra. Inga rivningar eller vägringar, dock akut minnesförlust när vi skulle komma ihåg en bana på mer än fem hinder. Jag red fel två gånger, haha!

Instruktören berömde att jag nu var mjukare och mer följsam i knäna och att jag och Santina nu galopperade tillsammans i en bra takt (innan kan man väl säga att vi var lite mer i otakt ;)). Dessutom började jag få till det här med att titta och planera vägen. Missarna förblev någon korsgalopp* eller fel galopp här och där (med fel galopp menas att jag tex i en högersväng red i vänster galopp, det är inte optimalt). Men med tanke på att jag gått från att hoppa två minihinder efter varandra till en hel bana så är jag mer än nöjd! Och så jäkla kul var det!

Nu vet jag inte alls vad jag ska förvänta mig av dag 2 men jag gissar på lite högre höjder och fler hinder (gulp!). Jag hoppas nästan att vi får fortsätta där vi var och istället finslipa tekniken mer (läs: få till rätt galopp till exempel) men vi får se 🙂

*Korsgalopp var ett nytt ord för mig, liksom ordet oxer. Jag tror att jag får skriva ihop ett litet hopplexikon för oss nybörjare efter kursens slut. Håll utkik!

Kategorier hoppning, lektioner

En reaktion till “Rapport: Hoppkursen dag 1, lektion nr 2

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close