Lektion nr 90

  
Nu hoppar jag över lektion 89 (förra lördagen) men det kommer en rapport från den senare, jag lovar.

I tisdags tog jag i alla fall en extra lekion. Det finns en mejllista där alla ridskoleryttare kan sälja/byta sina lektioner vid tex sjukdom eller resa och jag nappade på en sådan. Jag rider normalt på nivå B och det här var en C-grupp (alltså en nivå högre). Bästa Zhara kom ut till stallet för att filma/fota men tyvärr var varken kamera eller häst med oss den här gången.

Jag fick rida Miromiz och jag tror att det är tredje gången jag rider honom. Han är en trotjänare på ridskolan men tyvärr har jag känslan av att han inte längre trivs med jobbet, och jag återkommer till det.

Direkt under uppvärmande skritten bad ridlären (inte min ordinarie) mig att komma in i mitten och så satte han på en gummisnodd/halsförlängare på Miromiz. Och därefter var Miromiz riktigt missnöjd. I skritt försökte han komma undan och i trav bröt han av, backade och hade sig. Jag tror att han var stel och kanske till och med hade ont och den där snodden gjorde tyvärr mer skada än nytta den här gången.

Ganska snart skulle vi börja med galoppfattningar och då såg Miromiz rött. Han bockade och gjorde allt för att komma undan. Jag tog det lugnt där uppe och blev aldrig rädd utan satt säkert i sadeln. Men det kändes inte kul, för jag kände direkt att Miromiz var inte på något sätt trotsig eller elak, han ville bara slippa. Usch, då känns det jobbigt. Ni vet ju att jag är noga med att hästarna ska må bra och ha kul och det här kändes inte rätt 😦

Vi fortsatte jobba i trav med övergångar till skritt medan de andra galopperade. Därefter fick vi börja rida skänkelvikningar i ”trappor” längs långsidan. Alltså rider man rakt fram ett par steg, sedan skänkelvikning, sedan rakt fram igen o.s.v.

Det här gick faktiskt ganska bra och jag fick känslan av att det var det här Miromiz behövde – få mjuka upp sig. Hade jag fått välja så hade vi värmt upp längre i skritt och med mjukgörande sidvärtsrörelser innan vi började med galopparbete. 

Om jag får rida Miromiz igen kommer jag prata med ridläraren om hur jag tänkte och kände. Jag hoppas att detta bara var tillfälligt men jag hade lite samma känsla på honom senast också – han vill helt enkelt inte längre och antingen är han omotiverad men jag tror att han dessutom är stel eller kanske till och med har ont…

Har ni varit med om något liknande?

Kategorier dressyr, lektioner

En reaktion till “Lektion nr 90

  1. Inspänningar gör alltid mer skada än nytta.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close