Jakten på nya ridbyxor

Idag har varit en produktiv dag! Först hade jag ett viktigt jobbmöte som krävt mycket förberedelser och som gick superbra, bättre än förväntat och med beröm från chefen i Amsterdam, skönt!

Därefter åkte jag till butiken som ska sy upp min bröllopsklänning och spikade de sista detaljerna (kommer bli såååå bra!).

  
Slutligen styrde jag kosan mot Equestrian Stockholms butik. 

Innan vi flyttade in till stan så bodde vi där i närheten så det kändes verkligen som att ”åka hem” och jag blev full av nostalgi. Vår första egna lägenhet… Och området är så mysigt. Allt såg precis ut som när vi lämnade det för fyra år sedan!

  
Vi bodde på andra våningen i mitten av bilden ❤️ Ser kanske inte så charmigt ut här men med rådjur, ekorrar och harar utanför fönstret varje dag och samtidigt 3 min till tunnelbanan och 10 min till city var det verkligen toppen!

Hur som helst, Equestrian Stockholm… Jo, genom stallet som Lorre står på fick jag veta att vi kunde köpa deras ridbyxor till väldigt bra pris så jag blev sugen på att testa dem! Kul att se produkterna som syns på nätet på riktigt och få chansen att köpa med rabatt!

  
Ridbyxorna var superfina, faktiskt snyggare i verkligheten än på bild. Men – de passade inte min kroppstyp alls 😦 En sådan besvikelse! 

De gråa (på bilden ovan) var såååå snygga och sköna men jag var precis mellan två storlekar. Den mindre var bra i benen (eller nja, lite långa och lite stora runt knät om jag ska vara ärlig) men alldeles för små runt rumpa och midja. Den större storleken satt bra över stuss och midja men då blev benen på tok för långa och pösiga. Så tråkigt!

Pratade med en av Equestrian-tjejerna rätt så länge (hej Sofia om du läser 😉), som var supertrevlig, om både ridbyxor och min ridresa. 

Är ni fler därute som precis som jag är för kort för normala ridbyxor? Känns som att alla efterfrågar samma sak men ingen erbjuder det. Nämligen:

 • Stretchigt men stabilt tyg
 • Bra och tålig skoning
 • Diskret och snygg design
 • Korta(re) ben med resårslut (ej kardborre!)
 • Hög midja

ES-byxorna prickar av de första tre men det räckte tyvärr inte. 

Så… Jakten på de perfekta (och inte allt för dyra) ridbyxorna fortsätter!

Annons

10 reaktioner till “Jakten på nya ridbyxor

 1. Har du provat granngården? Deras ridbyxor gillar jag. Finns på andra ställen också. Märket heter Covalliero. Mina favoriter är Covalliero Tecno. Jag har ganska korta ben.
  Dom stämmer bra in på alla dina kriterier.

  Gilla

  1. Nej, där har jag inte kollat. Tack för tips!

   Gilla

 2. Jag älskar Pikeur Lucinda (finns både grip oxh vanlig helskoning). Alla Pikeurs byxor görs i två benlängder och de har resår i bensluten. Grym kvalitet och passform. Även Candela bra om du gillar högre midja. Lite dyra men sååå värt.

  Gilla

   1. Mmm, ÄR dyrt. Men när jag har köpt billigare ibland så vill jag ändå köpa nya efter ett tag, eller så blir de liggande längst ner i lådan. Men de här har jag alltid, och är de jag alltid väljer först om de är rena, så jag tänker att det är värt det (för mig iaf). Ofta har ju onlinebutikerna erbjudanden i samband med t ex GHS, typ 20% rabatt så då kan det vara läge att slå till 🙂

    Gilla

  1. Måste hålla med här! Fantastiska ridbyxor. Jag har provat typ hundra olika men inga sitter lika perfekt och skönt som Pikeur. Och egentligen så blir de inte dyrare i längden då de har en otroligt bra kvalité så de håller så mycket längre än billigare ridbyxor. Jag har haft ett par i 5 år nu och de är fortfarande fina. Men om man bara rider en dag i veckan så är det ju kanske inte värt det.
   Lycka till med letandet!

   Gilla

   1. Jag kanske måste testa ett par då… Men alltså, det gör ont i mig att de är så jäkla dyra!

    Gilla

 3. Ridbyxor som sitter rätt är så svårt att hitta! Jag är kort, 153cm så köper junior stlk 160 men måste ändå så in dom längst ner. Men tipset är att om du kan/har tid att sy in, gör det! Min mamma fixade alla mina ridbyxor och nu sitter dom som en andra hud! Precis som jag vill ha dom 🙂

  Jag undrar om du kan skriva mer om galoppfattningar? Vi håller på med det nu och jag tycker det är så svårt för ger hästen dubbla signaler, vet liksom inte hur jag behåller stödet i tyglarna in i galoppen utan att störa fattningen. Vill ju kunna styra hästen liksom haha!

  Gilla

  1. Jag har också ett par juniorbyxor faktiskt! Jag kan kanske sy in men gör det helst inte. Ridbyxor är så stretchiga och jag vet inte om jag har rätt tråd och teknik för att fixa det…

   Jag skrev ett inlägg om just galoppfattningar för ett tag sedan, https://ryttarlivet.com/2015/12/14/galoppfattning/, hoppas att det kan vara till hjälp! Jag tror, om jag förstår dig rätt, att du drar i tyglarna när du gör fattningen så hästen får liksom signalen ”galopp” från skänkeln och ”halt” från händerna. Kanske kan du hålla i manen eller sadeln när du fattar och de första galoppsprången till en början? Eller be om att bli longerad och då hålla händerna i luften som om tyglarna var där och öva på en stilla hand? Lycka till!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close