#Ryttarlivet100: 50nånting

I november 2014 red jag min 50:e lektion. Mycket hade hänt mellan lektion 25 och 50 för däremellan blev jag medryttare på araben Leon. Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket om det nu för jag blir så ledsen så fort jag tänker på honom. Jag saknar honom precis varje dag.

Såhär såg det i alla fall ut i oktober då jag och Leon red en lektion för proffset Nina Rademaekers (www.ninasrader.se).

 

Hihi jag är stel som en pinne och händerna är överallt! Kul att se att det faktiskt har hänt lite sedan dess. Men Leon är jättefin! Mitt hjärta ❤

Hur som helst. Lektion nr 50 reds på min andra ridskola (jag är nu inne på min fjärde…) och just denna lektion red jag en krutdurk till skimmel med namnet Cinnamon.

cinnamon

Fokus var att reglera tempot (övergångar skritt-trav-halt och trav-galopp). När jag tittar tillbaka i bloggen ser jag också att vi jobbade med mycket sidvärtsrörelser (framdelsvändning och skänkelvikning). Där jag rider nu, 50 lektioner senare, gör vi mycket enklare övningar generellt. Ridläraren är verkligen fokuserad på det allra mest grundläggande vilket gör att lektionerna blir tråkigare kanske, men vi blir bättre ryttare i längden. Lite olika tänk helt enkelt å olika ridskolor (och mellan olika instruktörer).

Just 50-lektionsveckan var en höjdare, med mycket häst på schemat som såg ut såhär:

Måndag: morgon/förmiddagspass med Leon innan jobbet
Tisdag: kvällspass med Leon efter jobbet
Onsdag: Malmö med jobbet
Torsdag: Uppsala med jobbet
Fredag: Sweden Horse Show
Lördag: ridskolan
Söndag: ladda batterierna!

Helt enkelt underbart. Jag drömmer mig tillbaka!

Det finns ingen film från lektion nr 50 just men lektion nr 52 såg ut såhär:

 

En stor skillnad mellan lektionerna på den här ridskolan vs den jag rider på nu, förutom övningarna som jag nämnde tidigare, är som ni ser i filmerna att vi alltid red med thiedemantygel. Det är en hjälptygel som gör att hästarna inte kan gå md huvudet för högt upp. Det ska ”skydda” dem från skador men åsikterna kring det går isär. Personligen föredrar jag att få lära mig att rida ”rätt” istället, om det så innebär ett lägre tempo och ”tråkigare” övningar.

När terminen var slut på december bytte jag till ridskola nr 3… Fortsättning följer!

ryttarlivet100

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close